PUPOVAC ‘Bilo bi teško podnošljivo da Vlada padne zbog ustaškog pozdrava ‘Za dom spremni”

HINA/ Lana SLIVAR DOMINIÆ/ lsd

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac, u intervjuu za N1 televiziju, izjavio je da bi odluku o pozdravu ‘Za dom spremni’ trebala donijeti Vlada, a ne Vijeće za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima. Istaknuo je da se radi o ustaškom pozdravu koji ne može imati pravo građanstva.

“Koalicijski partneri trebaju razgovarati. Mi to nismo imali priliku i zato bi bilo dobro da partneri sjednu i razgovaraju i koriste postojeće institucije. Odbor za Ustav i poslovnik Hrvatskog sabora je institucija. Trebaju li nam neka para tijela pored toga? Isključiti relevantne političke snage, ne samo u koaliciji, nego i u opoziciji, je nedopustivo”, kaže Pupovac.

Poručio je da pozdrav ‘Za dom spremni’ ne može imati pravo javnosti nigdje u Hrvatskoj, a pogotovo ne na mjestu stradanja bilo civilnih žrtava bilo javnih žrtava.

Pupovac naglašava kako bi, za Vladu premijera Andreja Plenkovića i za zemlju, velika i teško podnosiva činjenica bila da Vlada padne zbog ustaškog pozdrava ‘Za dom spremni’.

Komentiraj