PUPITRES BAR Jelena Šimić Valentić otvara zagrebački konceptualni boutique vinske kulture u rujnu

Goran Hrubi

Smješten u samom središtu Grada Zagreba, na adresi Frankopanska 1, Pupitres boutique vinske kulture predstavlja mjesto na kojem će se promovirati vinska kultura u Hrvatskoj, a posjetitelji će uz vrhunska vina imati priliku uživati i u najboljoj kavi, domaćoj hrani i jazz glazbi.

Od rujna će Pupitres boutique postati mjesto održavanja Vinskih škola i radionica, a svi zainteresirani imat će pristup i drugim edukativnim sadržajima poput prave male knjižnice s knjigama o vinu, kavi, čajevima i slično.

“Pupitres bar je mjesto na kojem se susreću ljubitelji vina i vinske kulture te vrutak znanja o vinima. Tu ćemo zajedno imati priliku raditi na promociji i uzdizanju vinske kulture u Hrvatskoj. Želja mi je svakome gostu, domaćem ili stranom, približiti eno kulturu na sasvim poseban način, učiti ih, ali i ponuditi gostima da ih kušaju vina i osjete istinsko oduševljenje”, kazala je sommelierka Jelena Šimić Valentić.

Poduzetnica posebnu pažnju posvećuje izradi vinske karte koja će sadržavati preko 150 vina iz Hrvatske i svijeta. Sva vina, baš kao i kava te čajevi koja će se služiti, osobno je kušala i na listu stavila sama sommelierka te odražavaju njezin profesionalni svjetonazor i osobni stav prema ugostiteljstvu, vinu, vinarima i vinskoj kulturi.

“U Pupitresu će ujutro zamirisati najbolji i najintenzivniji miris kave, vrućeg kroasana i žitarica za doručak, preko dana vam omogućiti opušteno mjesto za odmor ili sastanak, a navečer ćemo se okupljati uz zvuk gitare i jazza, kušati vrhunska vina u društvu divnih ljudi uz platu pršuta, sira i najfinijeg ekstra djevičanskog hrvatskog maslinovog ulja i toplog domaćeg kruha”, najavljuje mlada sommelierka.

Prostor u kojem će biti smješten bar trenutno je u fazi rekonstrukcije, a proces uređenja bara moguće je iz dana u dan pratiti putem Facebook stranice Pupitres – boutique vinske kulture, gdje Jelena Šimić Valentić svoje doživljaje, iskustva i emocije dijeli sa svima koji već posjećuju njezine radionice ili ju prate na društvenim mrežama.

Uređenje interijera preuzela je dizajnerica Ivana Ferenčak.

“Za uređenje bara prvenstveno me inspirirala sama Jelena, a onda i ono zbog čega će ovo postati nova središnja točka našeg grada. U Pupitresu je zato sve u znaku vina: zidovi boje šampanjca, namještaj u tonovima crvenog vina različite starosti, uz poneki pink detalj u boji rozea. Luksuznim kamenim podovima, toplinu će dati nekoliko predmeta izrađenih u drvu koje je neizostavno za odležavanje vina. Za opremu interijera koristili smo dizajnersku rasvjetu i namještaj poput lounge fotelji i dvosjeda Ace Hansa Hornemanna koji su ovogodišnji dobitnici prestižnih nagrada German Design Award i IF Design Award i koji će biti premijerno pokazani u našoj zemlji. Mnogo toga radimo po mjeri i samo za Jelenu, ali neka to ostane iznenađenje”, rekla je Ivana Ferenčak.

Jelena Šimić Valentić je sommelierka i konzultantica s dvanaestogodišnjim iskustvom u ugostiteljstvu te osnivačica Pupitresa, prvog boutiquea vinske kulture u Hrvatskoj. Prije godinu dana Jelena je zahvaljujući crowdfunding kampanji u pet dana prikupila sredstva za uređenje prostora svoje Vinske škole kojom je postigla veliki uspjeh. U nepune tri godine održala je čak 268 vinskih škola i radionica u Hrvatskoj i BiH.

Više informacija potražite na http://pupitres.hr/.

Komentiraj