Robert Anic/PIXSELL

PUNO POSLA: Helikopter HRZ i PZO-a u dvije akcije potrage i spašavanja

Helikopteri eskadrile višenamjenskih helikoptera (EVH) 91. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO-a) s helikopterom MI-171 Sh sudjelovala je u utorak, 21. i srijedu, 22. srpnja u dvije akcije potrage i spašavanja, priopćilo je u srijedu Ministarstvo obrane (MORH).

Prva akcija odvijala se u utorak, 21. srpnja u večernjim satima na području Nacionalnog parka “Paklenica” gdje je pronađena i zbrinuta strana državljanka koja je zbog visokih temperatura i iscrpljenosti kolabirala. U ovoj akciji posada je najprije s helidroma KBC “Firule” u Splitu ukrcala pripadnike Hrvatske gorske službe traganja i spašavanja, a nakon lociranja žene, spasioci su se spustili niz uže i ubrzo ju unijeli u helikopter. Žena je potom prevezena do vojarne Zemunik gdje ju je preuzeo tim hitne medicinske pomoći na daljnje zbrinjavanje u Opću bolnicu Zadar.

U srijedu u jutarnjim satima započela je nova akcija potrage za nestalom ženskom osobom, a pretraživat će se prostor između Trogira i Marine u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Uz pretragu iz zraka, letačka posada i u ovoj akciji pruža potporu u prijevozu pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja, priopćio je MORH.

Komentiraj