EPA

PUNI VLAKOVI Austrija prevezla 13.000 migranata prema Njemačkoj

Austrijske državne željeznice (OeBB) objavile su da su prevezle dosad više od 13.000 migranata i izbjeglica do Njemačke, a glasnogovornik bavarske policije rekao je da je u nedjelju do Muenchena dosad stiglo 3000 tražitelja azila, a očekuje ih do kraja dana ukupno 5000, prenose agencije.

Oko 11.000 migranata vlakovima je u subotu prebačeno do Njemačke, a oko 2.200 ukrcano je tijekom prijepodneva u nedjelju, rekla je glasnogovornica OeBB-a u Beču.

Dodala je da se u nedjelju očekuje dolazak četrdeset vlakova iz Austrije u Njemačku i da je OeBB angažirao oko 20 autobusa kojima prebacuje izbjeglice s mađarske granice do Salzburga.

Oko 3000 potražitelja azila iz Mađarske koji su putovali preko Austrije stiglo je u nedjelju u Bavarsku, rekao je glasnogovornik bavarske policije tijekom poslijepodneva.

Dodao je da do kraja dana očekuju ukupno 5000, prenosi agencija AFP. Taj se broj temelji na podacima prikupljenima na glavnom mjestu ulaska u Njemačku i manji je od broja dolazaka u subotu – 8000 ljudi koji su u Njemačku stigli vlakovima ili autobusima.

Komentiraj