ultra

PUNA POLJUDSKA ŠKOLJKA Hajduk juri -2 protiv Evertona pred krcatim stadionom

UEFA je od splitskog Hajduka zatražila dodatno očitovanje o neredima na kojima su tijekom kvalifikacijske utakmice za Europsku ligu s Evertonom na liverpoolskom Goodison Parku sudjelovali i pripadnici Torcide, grupe za koju se smatra da čini temeljnu jezgru navijačke zajednice oko popularnog nogometnog kluba.

Utakmica je bila prekinuta na pet minuta, a ovom odlukom Hajduk je dobio rok do srijede kada mora poslati dodatno očitovanje. S obzirom da je utakmica protiv Evertona u četvrtak, Hajduk je izbjegao izricanje kazne utakmice pred praznim tribinama protiv kluba iz Liverpoola. Bili su tako izbjegli i crni scenarij praznog Poljuda i financijske štete od oko šest milijuna kuna jer je stadion već rasprodan. Kazna će im biti određena nakon što Disciplinsko tijelo Uefe donese odluku nakon očitovanja oba kluba, javlja HRT.

Prema neslužbenim informacijama, sve ulaznice za ovaj atraktivni meč su ili prodane ili rezervirane. Očekuje se da će Splićani samo od ulaznica inkasirati blizu milijun eura te im suspenzija igrališta ili igranje pred praznim tribinama ni na koji način ne bi odgovaralo.

Komentiraj