Pulski rotor osvijetljen plavom bojom u znak podrške borbi protiv koronavirusa

U Istri u subotu više nema oboljelih te je, simbolično i u znak podrške borbi protiv epidemije koronavirusa, veliki rotor u Šijani na ulazu u Pulu večeras zasvijetlio svijetloplavom bojom, koja je prepoznata kao boja borbe i pobjede nad tim virusom.

Kako je istaknuto, cijela županija postala je korona “free zona” te je Stožer civilne zaštite Istarske županije predložio da se to obilježi, a Grad Pula spremno prihvatio.

“Jedno veliko hvala prije svega zdravstvenim djelatnicima i svim službama te volonterima koji su sudjelovali u sprječavanju širenja koronavirusa, kao i svim sugrađanima koji su se vrlo disciplinirano i solidarno ponašali te poštivali epidemiološke mjere“  – poručio je pulski gradonačelnik Boris Miletić i pozvao građane da kao i do sada, pokažu odgovornost te da i dalje poštuju mjere i upute Stožera civilne zaštite kako bi Istra i dalje ostala korona “free zona”.

U Istri je ukupno bilo zaraženo 87 osoba, prvi slučaj zabilježen je 8. ožujka, a umrle su dvije osobe i to poznati ugostitelj iz Brtonigle te 92- godišnja žena također s područja sjevero-zapadne Istre.

Ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Aleksandar Stojanović izvijestio je u subotu kako je od početka pandemije Covida-19 na području Istarske županije uzeto 1733 uzoraka brisa te kako je trenutno 1384 osoba u samoizolaciji.

“Imamo mirnu i stabilnu situaciju i ne očekujemo značajne promjene. Nadzor nad izvršenjem propisanih mjera aktivno se provodi i on služi u korektivne svrhe, da nas podsjeti kako se trebamo ponašati”, poručio je Stojanović.

Komentiraj