Puljka napustio bliski suradnik: “Ovo je cirkus koji je više manje politički orijentiran”

Dalmatinski portal je u posjedu snimke na kojoj se čuje dio razgovora jednog od najbližih suradnika splitskog gradonačelnika Ivice Puljka oko ugovora o zakupu parkirališta na Gripama. Puljkov predsjednik Upravnog vijeća Dražen Čular navodi kako je sve u skladu sa zakonom i da je ovo ‘politička priča koja je super dobro došla da se slika u novine. Ništa drugo. Da je nekome stalo do parkinga, onda bi razgovarali’, prenosi Slobodna Dalmacija.

Čular se u snimci obrušio i na Mostovog vijećnika Josipa Markotića za kojega je rekao da je glup, a Markotić je jedan od troje Mostovaca koji Puljku drže većinu u Gradskom vijeću…

Gradonačelnik je, podsjeća Dalmatinski portal, smijenio Upravno vijeće prethodne vlasti zbog produženja ugovora o zakupu s firmom Tonćija Omrčena netom uoči izbora nove vlasti. Imenovao je privremeno: Dražena Čulara, Marija Negotića i ljude iz svoje stranke, Anitu Birimišu, Igora Skoku i Nenada Uvodića. Rekao je prilikom smjene da će potpisivanje ugovora građane koštati najmanje sedam milijuna kuna.

Naglasio je tada “da će se potruditi da sedam milijuna kuna ne ode u privatne ruke nego da se koriste za javni interes”.

Čular pak na snimci iznosi kako priče o kaznenim prijavama nisu utemeljene.

U snimci se Puljkov suradnik dotiče još i vijećnika Mosta Josipa Markotića te Skoke.

Evo što je sve Čular izgovorio:

“Ovo je cirkus koji je više manje politički orijentiran, ovo nema veze s parkingom, ovo je samo zgodno da se pokaže da ovi što su bili prije ne valjaju, lopovi, kriminalci.

Politička priča koja je super dobro došla da se slika u novine. Ništa drugo. To je to. Da je nekome stalo do parkinga, onda bi mi razgovarali. Ovdje je on povrijeđen zbog dana prije izbora i tu ti sve kreće iz starta, to je nekorektno, politički i to nije moralno… Ovdje je osnovna priča da se traži nešto šta je nemoguće provest, podignuti će neku prijavu, neki k…će tu zavrtjeti da se može slikat u novine ka šta je onaj glupi Markotić. To je pi.darija i s parkingom, kad ima toliko problema…

Ovdje je situacija ta da ja prvi da znam da je učinjeno nešto protuzakonito ja bi prvi podnio kaznenu prijavu, ali nemam nikakav dokaz, nemam što reći. To što oni žele je bavit se samo politikom… Imaju dvije solucije, ili jednostrani raskid ili sporazumni. Ako je sporazumno, mora se sjesti i pričati.

Ne znam što žele, ići će neka kaznena prijava, a ja u tome neću sudjelovati. Stvari su, ne znam, neću reći van kontrole, ja mislim da se više Puljak iznenadija šta je dobio izbore nego ovi drugi. Kad sam vidio Skoku uhvatio sam se za glavu, isto tako neću biti Markotić i neću podnositi kaznene prijave ako nema dokaza, a dokaza nema. Oni će dignuti kaznenu prijavu da se mogu poslikavat”, čuje se u snimci, objavljuje Dalmatinski portal.

Nekada bliski Puljkov suradnik, Dražen Čular, piše Dalmatinski portal u srijedu, odlazi iz Upravnog vijeća Javne ustanove. Nije se javio na raspisani javni poziv.

U Splitu traje rat oko parkinga zbog čega su smijenjeni i članovi Upravnog vijeća. Koncesionar: “Ovo je osveta gradonačelnika Puljka svima koji nisu njegova opcija”

Komentiraj