Puljiz: “Ovo je početak četvrtog vala i vjerujem da će najviše oboljelih biti krajem rujna i početkom listopada”

Aktualnu epidemiološku situaciju u Hrvatskoj i opasnost delta varijante virusa komentirao je predstojnik Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” Ivan Puljiz.  Puljiz je rekao kako u klinici trenutno imaju između 80 i 90 hospitaliziranih i da će se najveći broj oboljelih biti krajem rujna i početkom listopada.

“Na dnevnoj bazi hospitalizira se desetak pacijenata, tako da još uvijek uspijevamo u okviru naše klinike skrbiti o tim pacijentima koje hospitaliziramo”, rekao je Puljiz U Dnevniku HRT-a.

Dodao je kako je gotovo 90 posto njihovih pacijenata necijepljeno.

“Ovo je početak takozvanog četvrtog vala i vjerujem da će  najveći broj oboljelih biti negdje krajem rujna, početkom listopada, rekao je Puljiz, dodavši da će u slučaju da bude potrebe na razini Grada Zagreba i druge kliničke bolnice skrbiti o pacijentima. S obzirom na naše kapacitete, nisam posve siguran da ćemo uspjeti sve to hospitalizirati na te brojke, rekao je.

Puljiz je rekao da je delta-varijanta odgovorna za brzo širenje i veći broj hospitalizacija. Naveo je i da su jučer imali hospitalizirano četvero djece, a danas ih je dvoje otpušteno. Poručio je kako je cijepljenje najbolji način da se zaustavi pritisak na bolnički sustav.

“Treba slušati riječ struke, riječ medicinara, riječ znanstvenika, a svi laici koji banaliziraju COVID kao bolest, volio bih da dođu tu u našu bolnicu, da vide kako izgledaju ti pacijenti”, rekao je Puljiz.

Komentiraj