Puljak želi okupiti sve protiv HDZ-a i Keruma

Pobjednik prvog kruga izbora za gradonačelnika Splita Ivica Puljak poručio je za RTL kako želi okupiti sve političke snage kako bi se okončala era HDZ-a i Keruma u Splitu.

“Pozvat ćemo sve vijećnike koje nisu Kerumi i HDZ da prihvate naš način, novi način upravljanja gradom Splitom, nema nikakve trgovine. Mi smo puno puta rekli da nećemo butigu u svoju politiku. To je način upravljanja koji će biti dobar za sve građane i za javno dobro. Ja sam siguran da će svi vijećnici prihvatiti to za opće dobro te ga staviti ispred svojih osobnih interesa”, kazao je u kompliciranoj situaciji u gradskom vijeću poslije prvog kruga.

Split čekaju neizvjesna koaliranja i nestabilno gradsko vijeće

Rekao je da ne misli kako će Željko Kerum i dalje bivi važan u gradskoj politici. “Ne bojim se jer ja mislim da ćemo mi pobijediti u drugom krugu! I da ćemo time završiti i eru HDZ-a. Ja sam uvijek pozivao građane da završimo eru Keruma i HDZ-a, mislim da smo eru Keruma završili, a sada treba završiti eru HDZ-a. I zato pozivam građane da to i naprave”.

Rekao je kako građani sada imaju izbor između dvije vizije grada Splita: “Jedna dosadašnja, borba za osobne opcije i interese koja je upropastila ovaj grad, i vizija koju mi promoviramo – mediteranske metropole, centra Dalmacije i grada iz kojeg ljudi neće bježati nego mu se vraćati i tu vidjeti svoju budućnost. I ja pozivam gospodina Mihanovića da se sučelimo. I neka građani onda odluče.”

“Ja ću uvijek kritizirati HDZ jer je to stranka koja nije pozitivno utjecala ni na Split, a ni na cijelu Hrvatsku, ali kako sam pokazao u svojoj kampanji, ja ću uvijek biti civiliziran i kulturan. I mislim da su to građani prepoznali”, kazao je Puljak.

Komentiraj