PULJAK “Omogućiti elektronsko glasovanje”

Marin Tironi/PIXSELL

Ivica Puljak, nositelj zajedničke liste stranke Pametno i Unije Kvarnera na izborima za Europski parlament izjavio je u nedjelju kako „mladi bježe iz Hrvatske, jer političari koji su dosad njome upravljali nisu stvorili zemlju u kojoj oni žele živjeti”.

Puljak kaže kako kandidati s liste Pametno i UK, za razliku od ostalih političkih stranaka, koje nude jeftina populistička rješenja, smatraju da će mladi željeti živjeti u Hrvatskoj, samo ako se u nju dovedu europski standardi.

“Neki od prijedloga su da izbrišemo sve fizičke i virtualne granice u Europi i da omogućimo elektronsko glasovanje, jer mladi danas sve više žive u digitalnom svijetu”, kazao je Puljak, zauzimajući se za jedinstveno digitalno tržište, uz digitalnu ekonomiju kao prioritet EU te posebno za ukidanje geoblokiranja.

Pametno i Unija Kvarnera nadaju se da će odaziv na skore izbore za Europski parlament biti veći od dosadašnjih. “Mala izlaznost odgovara velikim strankama koje su, na žalost, ugasile dio hrvatskog društva, ljudi su u nekoj vrsti apatije i depresije, a mi im želimo pokazati da se stvari mogu mijenjati i da ima nade za bolju Hrvatsku”, rekao je Puljak.

Kandidati s liste Pametno i UK družili su se s Varaždincima na Franjevačkom trgu te im predstavili program „Za ujedinjenu, slobodnu i naprednu Hrvatsku”.  Podršku im je dala predsjednica stranke Pametno Marijana Puljak, a građanima se predstavio i Dario Carev, predsjednik varaždinskog ogranka stranke. Naglasio je da ni državna, kao ni lokalne razine vlasti, ne rade dovoljno da spriječe odlazak mladih iz Hrvatske.

“Moramo raditi više na tome da obrazovanje bude što više prilagođeno tržištu. Varaždinski Fakultet organizacije i informatike jedan je od fakulteta koji proizvodi kadar koji je prilagođen tom tržištu i ovdje je dosta živa ta informatička scena”, kazao je Carev te dodao da se treba više raditi na razvoju jakih i pametnih regija i gradova, kako bi poboljšali infrastrukturu za život mladih.

Komentiraj