Puljak o političkoj drami u Splitu: “Sada smo manjinska vlada i nije nam problem ići na nove izbore”

Gradonačelnik Ivica Puljak izgubio je većinu u Gradskom vijeću. Dvojica SDP-ovih vijećnika otkazala su mu poslušnost i s oporbenim HDZ-om i Željkom Kerumom uvrstili na dnevni red ukidanje poreza na potrošnju i smanjenje prireza s 15 na 9 posto.

Dogovor SDP-a i Puljka kasnije je ipak postignut, pa će se prirez smanjiti, ali ne odmah već za tri godine, kad se očekuju redovni lokalni izbori. Iz SDP-a ipak poručuju da su konstruktivni partneri, ali i da ne vjeruju u pomirbu nakon raskida. Puljkov stranački kolega pokušao je progurati i glasanje o raspuštanju Gradskog vijeća, no prijedlog nije prošao.

Ivica Puljak traži raspuštanje Gradskog vijeća Splita: “Oni ne rade u javnom interesu i koče razvoj grada!”

O političkoj drami u Splitu za RTL je govorio Ivica Puljak. Kazao je kako su sada manjinska vlada te kako će nastaviti raditi u interesu građana Splita.

‘Nastavit ćemo kako smo krenuli, a to je beskompromisna borba za red u Splitu, odgovorno trošenje javnog novca i prekidanje koruptivnih hobotnica. Ne sviđa se to svakome, ali nas neće pokolebati. Predložili smo danas Gradskom vijeću da se raspusti. Mene su građani izabrali i moj tim da radimo ono što i radimo i ako gradsko vijeće ne bude usvojili proračun u  prosincu, nama nije problem ići na izbore”, rekao je splitski gradonačelnik Ivica Puljak za RTL.

Predložit će proračun kao i sve ostale točke dnevnog reda, poručuje, što vijećnici mogu, ali i ne moraju podržati, a posljedice će biti takve da se bira novo Gradsko vijeće. Puljak naglašava kako bi novo Gradsko vijeće bilo na strani napretka kojeg nosi njegova opcija.

”Da sam ja mislio trgovati  možda bi imao mirnije Gradsko vijeće, ali mi nismo htjeli trgovati. Nismo htjeli dati direktorske pozicije u nekim poduzećima koja su htjeli kolege iz SDP-a. Ja se nadam da će Mostovci i dalje ostati korektni i da ćemo s njima imati čvrstu suradnju. Ne samo s njima nego i s ostalim članovima naše programske suradnje”, kazao je Puljak.

”Splićani su taoci ovakvog gradskog vijeća i do sad su bili taoci političke trgovine. Danas smo odabrali direktora tvrtke Parkovi i naselja gospodina Sinišu Gašparevića na javnom natječaju. Nitko od nas ga nije prije toga znao, to je mladi stručnjak i prvi put su svi građani imali iste šanse. To je lijepa vijest za Splićane”, dodao je splitski gradonačelnik.

Jutros je protiv Puljka podignuta kaznena prijava zato što je navodno pogodovao jednoj privatnoj firmi u poslu osiguranja vrijednom 15 milijuna kuna.

”To je sve krivo i sve je laž. Javni natječaj će za osiguranje će se tek dogoditi, a mi  želimo gradskim tvrtkama uštedit nekoliko milijuna kuna”, rekao je Puljak.

Tvrdi kako su taknuli u kriminalnu hobotnicu i svi napadi su zato što se radi na razmotiranju te hobotnice. Naglasio je kako je sve ispravno i čisto.

Puljak: “Situacija u Vijeću bila bi mirna i stabilna, da smo pristali trgovati direktorskim foteljama u gradskim poduzećima”

Komentiraj