Puljak: “Izgleda da HDZ ne može bez bahatog velikog vođe”

 

Saborska zastupnica stranke Pametno Marijana Puljak u srijedu je, tijekom Aktualnog prijepodneva, predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću postavila pitanje o ukidanju naplate prisilnih članarina u HGK, HOK-u i drugim institucijama.

“Namjerava li vlada ukinuti obavezno članstvo u Hrvatskoj gospodarskoj komori i Hrvatskoj obrtničkoj komori i članarinu Hrvatskoj turističkoj zajednici”, pitala je Puljak. Prije toga je rekla da su građani zasićeni svađama i bahatosti na aktualnom prijepodnevu.

Plenković je zahvalio i njoj i Zurovcu što su s tri mjeseca staža dali lekcije kako se treba ponašati u saboru. Zurovcu je spočitnuo što komentira Zakon o obnovi, a nije glasao za njega.

“Siguran sam da ste pratili koliko smo rasterećenja proveli u prvom mandatu. Samo poreznih rasterećenja više od devet milijardi. Administrativnih rasterećenje 2,7 milijardi kuna. Akcijski planovi koji su išli za tim da smanjimo parafiskalna i administrativnih davanja mislim da će biti milijardu i 115 milijuna kuna. Politika naše vlade je daljnje rasterećenje. Politika ukidanja članarina je dugo na dnevnom redu”, odgovorio je Plenković.

Marijana Puljak je kasnije na društvenoj mreži Facebook komentirala da je dobila najbahatiji odgovor ikad. “Dakle, kažem kako ne želimo izazivati bahatu komunikaciju u Saboru, već predlagati ideje za bolju Hrvatsku, predložim ukidanje obaveznog članstva u HGK i HOK i dobijem natrag najbahatiji mogući odgovor od premijera, tipa što vi novi u Saboru imate nas ičemu učiti. Znači najbolje da novi nikako ne ulaze u Sabor. Izgleda da HDZ ne može bez bahatog velikog vođe”, napisala je Puljak.

ŠKORPION NE MOŽE PROTIV SEBEDakle, kažem kako ne želimo izazivati bahatu komunikaciju u Saboru, već predlagati ideje za…

Posted by Marijana Puljak on Wednesday, September 16, 2020

Komentiraj