Puljak: “Drugi bi skupljali žetončiće po kavanama, mi smo vratili odluku građanima”

Bivši gradonačelnik i kandidat za tu dužnost na izvanrednim lokalnim izborima u Splitu Ivica Puljak dao je izjavu za N1 uoči predizborne šutnje.

Kaže da niti u jednom trenutku nije požalio što je podnio ostavku i time izazvao prijevremene izbore.

“Izgubili smo većinu u Gradskom vijeću i postalo je neizdrživo tako upravljati gradom. Umjesto da napravimo ono što bi napravio svaki drugi hrvatski političar – skupljao žetončiće po kavanama i restoranima – mi nismo tako nešto željeli, već smo vratili odluku građanima”, rekao je Puljak.

Kako navodi, kada su Pametno pokazali u kojem smjeru žele voditi grad, omogućili su građanima da odluče žele li da grad nastavi u tom smjeru, ili bi im bio draži povratak na staro.

“Mi smo uveli red, javne natječaje i brigu za javni interes. Mislim da će građani Splita odlučiti da mi nastavimo ići u tom smjeru.

Kaže da će “Grad Split dobiti odriješene ruke kako bi se preporodio”.

“Ankete pokazuju da će stranka Centar imati onoliko zastupnika koliko imaju HDZ i Kerum zajedno. Tada ćemo biti u situaciji da svi oni koji uđu u gradsko vijeće, a nisu Kerum ili HDZ-ovci, sigurno će biti na našoj strani i moći ćemo bez opstrukcija voditi Split na istom onom putu koji smo zacrtali posljednjih 10 mjeseci. Bit će to velika promjena”, rekao je Puljak.

Na pitanje o mogućnosti nastajanja koalicija Puljak odgovara da se splitska politika “podijelila u dva tabora”.

“U jednom taboru su Kerum i HDZ, a svi ostali su u suštini na drugoj strani. Može se dogoditi koji puta da dođe do povišenih tonova i nesuglasica, ali ono u čemu se slažemo je to da želimo grad bez kriminala i korupcije”, kaže Puljak.

Govoreći o svojem protukandidatu, Zoranu Đogašu, Puljak navodi da iza njega stoji HDZ.

“Cijela njegova lista premrežena je članovima HDZ-a, koji se do te mjere srame te stranke i žele prikriti svoje članstvo, da na svojem predstavljanju liste prošli tjedan nisu imali niti značkice s logotipom stranke. Građani su na prošlim izborima HDZ-u dali žuti, a sada ih pozivam da mu daju crveni karton”, rekao je Puljak.

Upitan koliko je njegova stranka potrošila na kampanju, Puljak navodi da je riječ o 300.000 kuna.

“Od toga su jedna trećina bile donacije, a ostatak je financiran iz sredstava za politički rad stranke Centar. Toliko smo potrošili i u zadnjoj kampanji. Željeli smo motivirati građane da izađu na izbore”, rekao je Puljak.

Komentiraj