PULJAK “Ako je istina da je predsjednik Sabora rekao da bi bilo dobro da se Agrokor nacionalizira, to je katastrofalna ideja”

Jurica Galoic/PIXSELL

Član Predsjedništva stranke Pametno i znanstvenik Ivica Puljak večeras je gostovao u emisiji ‘Pressing’ N1 televizije.

Puljak je komentirao situaciju oko Agrokora, ističući kako nitko ne bi trebao biti sretan zbog toga, a mnogi likuju. “Hrvatska država bi trebala pomoći svim kompanijama u problemima, ali u okvirima zakona. Što se tiče samog Agrokora, dubinu problema mi ne znamo, ali država se ne bi smjela financijski miješati u Agrokor”, smatra.

Predlaže da Vlada Agrokoru pomogne savjetima, da ih posluša, ali nikako ne bi smjela pomoći vlasniku, nego ‘ako je ikako moguće zaštiti radnike, male poduzetnike koji ovise o Agrokoru’. Puljak poručuje kako bi država morala biti socijalno osjetljiva, ali nikako financijski pomagati.

“Ne sviđa mi se ako postoji ijedan način pogodovanja države Todoriću, to nije u redu. Sve treba tretirati na isti način. Ako se to dogodilo, postoji odgovornost svih koji su bili u procesu”, dodaje Puljak ističući kako nije dobro da su mediji prvi otvorili tu temu.

“Ako je istina da je predsjednik Sabora rekao da bi bilo dobro da se Agrokor nacionalizira, to je katastrofalna ideja. To je privatna kompanija, s privatnim kompanija ako se može u okviru zakona, onda neka se pomogne, ali nikako nacionalizirati”, objašnjava.

Komentiraj