Pula: započeo “Dimensions” – festival elektronske glazbe

Dusko Marusic/PIXSELL

Velikim koncertom i nastupom Four Tet Live, Little Dragona i Floating Points Livea u srijedu navečer je u pulskoj Areni počelo četvrto izdanje festivala elektronske glazbe “Dimensions”.

Time je Pula po četvrti put postala europski epicenter najbolje elektroničke glazbe koji će do 30. kolovoza ugostiti najveća svjetska imena, ali i mlade talente međunarodne techno, house, disco, elektro, bass, jazz, funk i soul glazbene scene.

 

  • Do nedjelje – tijekom četiri festivalska dana i noći – na središnjoj festivalskoj pozornici – 200 godina staroj tvrđavi Punta Christo na poluotoku Štinjan, očekuje se na tisuće posjetitelja i stotine techno, house, soul izvođača.

 

I ove godine, uz bok velikim međunarodnim glazbenicima, kao što su glavni gosti festivala – ‘kum funka’ George Clinton te Juan Atkins, jedan od osnivača techno glazbe, festival Dimensions predstavit će i najbolje od vrlo produktivne regionalne scene.

Predvodnik domaće scene svakako je Petar Dundov, jedan od najuspješnijih hrvatskih autora elektroničke glazbe, a njegova bogata karijera traje već 20 godina. Dundov je jedan od pionira techno glazbe u ovome dijelu Europe, a sudeći po čestim nastupima, i dalje je u samome vrhu domaćih glazbenih izvoznih proizvoda. Petar Dundov nastupit će u petak na glavnoj pozornici Dimensions festivala prije Underground Resistancea, detroitskog kolektiva – jednog od velikana techna.

Na Dimensionsu, kako su najavili organizatori, nastupit će među ostalim i Ilija Rudman, jedan od pokretača domaće underground scene i producent koji je već cijelo desetljeće predvodnik nudisco/house crossover scene i izvan granica Hrvatske.

Komentiraj