PULA Za ubojstvo mladog Nijemca osumnjičen 32-godišnji Zagrepčanin

Za ubojstvo 23-godišnjeg njemačkog državljanina iz Unterpollinga osumnjičen je 32-godišnjak iz Zagreba koji već neko vrijeme boravi u Puli, a nad kojim još uvijek traje kriminalističko istraživanje.

Očekuje se da će oko ponoći biti prepraćen u pritvorsku jedinicu istarske policije, a u četvrtak ispitan na Državnom odvjetništvu, potvrdila je u srijedu navečer istarska policija.

Mladi njemački turist, 23-godišnjak iz Unterpollinga, koji je u utorak na Fažanskoj cesti oko 22,40 sati napadnut nožem (foto iolustracija), noćas je u 1,45 sati preminuo je u pulskoj Općoj bolnici.

Policija još nije iznijela nikakve pojedinostima samog događaja već je to najavila za četvrtak, a po riječima glasnogovornice istarske policije Suzane Sokač 32. godišnjak iz Zagreba je uhićen zbog ubojstva.

Neslužbeno se doznaje da je prije kobnog događaja na Fažanskoj cesti osumnjičeni 32-godišnjak imao kontakt sa skupinom njemačkih turista, no nejasno je da li ih je gnjavio ili se družio s njima.

Istarska policija je osumnjičenika nakon potrage pronašla i uhitila na plaži na Puntaželi dok je policija dojavu da se na terasi jednog ugostiteljskog objekta u Valbandonu nalazi ozlijeđena osoba zaprimila oko 22,50 sati.

Oko 22,40 sati počinitelj je na Fažanskoj cesti nožem ozlijedio 23-godišnjeg njemačkog državljanina koji je s prijateljima došao na terasu ugostiteljskog objekta.

Policijski službenici su odmah nakon dojave pristigli na mjesto događaja i počeli potragu za počiniteljem te su ga 20-ak minuta iza ponoći na plaži na Puntiželi pronašli i uhitili.

Komentiraj