Koalicijski sporazum za lokalne izbore u Puli potpisali su u subotu SDP, HSU, SDSS i HSLS, u nazočnosti predsjednika SDP-a Davora Bernardića i HSU-a Silvana Hrelje.

Cilj ovog okupljanja je ponuditi Puli perspektivu i bolji život, rekao je Bernardić “Ovi ljudi žele bolje za svoje djecu, žele izgraditi vrtiće, žele osigurati dostojanstvo starijim ljudima jer je vrijeme da umirovljenici odnosno oni koji su izgradili naše društvo ne budu građani drugog reda,” istaknuo je.

“Čujemo ovih dana kako pokušavaju nametnuti tezu kako je plagijatorstvo dozvoljeno. Mi smo danas ovdje upravo da ukažemo na to da se kurikularna odnosno obrazovna reforma mora nastaviti jer djeca u Hrvatskoj moraju opet postati važna. Zajedno možemo osigurati budućnost ljudima u Hrvatskoj i zajedno ovaj tim na čelu s kandidatom za pulskog gradonačelnika Mauricijom Liculom može osigurati promjene i perspektivu Puli,” poručio je predsjednik SDP-a.

Predsjednik HSU-a Silvano Hrelja uvjeren je u uspjeh te koalicije na lokalnim izborima. Ako građani Pule  misle da zaslužuju pravičniji i bolji socijalni program, onda će glasati za ovu koaliciju, poručio je.

“Mi građanima Pule nudimo alternativu. No, ako su oni zadovoljni trenutnom situacijom u gradu, imaju izbor i podržat će dosadašnjeg gradonačelnika, a ako misle da u naše obrazovanje treba više ulagati, ako misle da treba izgraditi još jedan vrtić te ako im je dosta da ih se ‘farba’ o nekim ulaganjima, onda će izabrati alternatvu koju mi nudimo,” istaknuo je potpredsjednik SDP-a Peđa Grbin.

Predsjednik pulskog SDP-a Danijel Ferić poručio kako je “vrijeme za promjene u ovome gradu te kako ova koalicija može učiniti ovaj grad po mjeri svih građana, a ne samo pojedinaca”.

Komentiraj