PULA: HDZ-ov model županija pokazao se dobrim

Goran Kovacic/PIXSELL

Članovi Odbora za medije HDZ-a Istarske županije Mario Sosić i Tatjana Tomaić na konferenciji za novinare održanoj u četvrtak u Puli ustvrdili su kako se HDZ-ov model županija pokazao dobrim, a osnivanjem malih općina zaustavljeno je propadanje unutrašnjosti Istre gdje živi trećina njezina stanovništva.

“Regije moraju omogućiti ujednačen razvoj svih dijelova zemlje po načelu solidarnosti. Moraju biti funkcionalne, a ne kako želi IDS, samoupravno-predstavnička tijela” – pojasnio je stav istarskog HDZ-a Mario Sosić, dodavši kako je ova stranka za decentralizaciju ali, kako je rekao “uz jaku središnju kontrolu kako povećanje nadležnosti i protoka novca ne bi otvorili prostor korupciji i uhljebljivanju podobnika.

Po njegovim riječima lokalnim političarima su puna usta tolerancije prema manjinama pri čemu izostavljaju jednu, onu političku, a takav stav, smatra Sosić “želi maknuti bilo kakva druga politička mišljenja”.

Članica Odbora za medije Tatjana Tomaić istaknula je kako se HDZ slaže da je potrebno reformirati obrazovanje, a bivšem timu za kurikularnu reformu u toj stranci najviše zamjeraju neuključivanje znanstvenika u njezinu izradu kao i nespremnost na argumentiranu raspravu.

Komentiraj