PULA Filmski umjetnici oduševljeni, publika potvrdila vjernost

HINA/ Daniel SPONZA

Ovogodišnji 65. Pulski filmski festival koji je u subotu završen u pulskoj Areni dodjelom Zlatnih Arena, a na kojemu je prikazano više od 200 projekcija na 17 lokacija, u potpunosti je opravdao očekivanja kako filmskih umjetnika tako i same publike, priopćeno je iz Pula Film Festivala.

U sklopu festivala otvoreno je pet izložbi, održano je devet glazbenih večeri, šezdesetak polaznika pohađalo je tri  radionice za djecu i mlade, predstavljene su tri knjige a na festivalu je bilo akreditirano čak 200 medijskih predstavnika.

Od sedamnaest filmova u konkurenciji, od toga deset u hrvatskom i sedam u programu manjinskih koprodukcija,  grand prix je osvojio film “Mali” redatelja Antonia Nuića, dok je publika najboljim ocijenila film “Comic Sans” redatelja Nevija Marasovića. Posljednje dvije večeri održan je program PoPularne Pule sa hitovima “Mamma Mia 2: Here we go again” i “Hotel Transilvanija 3: praznici počinju”, na kojima je ukupno prisustvovalo više od 12 tisuća gledatelja.

Od 4. do 10. kolovoza održat će se tradicionalni program na Kaštelu, svojevrsni pozdrav filmskom ljetu, u sklopu kojega će biti prikazano 14 izvrsnih, kritički visoko ocijenjenih naslova iz programa “Europolis-Meridijani”.

Komentiraj