Puhovski smatra da uspjeh Grbina kao lidera SDP-a ovisi o “nizu okolnosti”

Nakon što je odgovorio predsjedniku Zoranu Milanoviću, analitičar Žarko Puhovski je komentirao i situaciju u SDP s obzirom na novoizabranog predsjednika Peđu Grbina, kojeg je ovih dana također napao predsjednik Milanović.

“Predsjednik Zoran Milanović je napadima na Peđu Grbina najviše je pomogao upravo Peđi i SDP-u, jer je skinuo “etiketu” da je on Milanovićev čovjek. Osim toga oštetio je Grbinova protukandidata, jer se s njim pojavio u berbi”, komentirao je Puhovski.

“To je inače racionalan način kako pomoći jednom, a odmoći drugom kandidatu, ali to je kod Milanovića, koji pokušava djelovati racionalno, bez uspjeha”, dodao je.

Grbin kao lider

“To ovisi o čitavom nizu okolnosti. On je čovjek s velikim iskustvom, bio je jedan od najaktivnijih zastupnika u Saboru, ali se nije naročito profilirao u određenim sukobima unutar SDP-a.”

“Njegov liderski uspjeh ovisiti će o trima elementima. Kao prvo mora se suzdržati od sukoba i eliminiranju ljudi koji su bili protiv njega, da organizacijski pripremi stranku za lokalne izbore i da nakon toga poradi na socijaldemokratskoj orijentaciji stranke s obzirom da to SDP već jako dugo nije”, rekao je Puhovski u razgovoru za N1 televiziju.

 

Komentiraj