PUHOVSKI “MOST nezavisnih lista potpuno se osramotio, nisu proveli ni p od programa”

Patrik Macek/PIXSELL

Politički analitičar Žarko Puhovski u ponedjeljak je za RTL Danas rekao kako predsjednici dvije najveće hrvatske stranke, Zoran Milanović i Tomislav Karamarko, koji su ponovno pobijedili na stranačkim izborima, funkcioniraju kao spojene posude – ‘jedan bez drugoga ne mogu’.

“Znalo se da Karamarko pobjeđuje, a ako on pobjeđuje, Milanović je logičan odabir za SDP. Karamarko je započeo s ovim zagrijavanjem atmosfere i izazivanjem podjela, što je Milanoviću dobro došlo”, kaže Puhovski. Smatra da je vrijednije pobjeda Milanovića, koji je inao protukandidata. Karamarko je, kaže, formalno bolje prošao. “Čak je nadišao rezultate Enveru Hodže, približio se nedostižnom Kim Il Sungu ili kod nas Furiju Radinu”.

Puhovski smatra kako se MOST nezavisnih lista potpuno osramotio. “Nisu proveli niti p od programa koji su zastupali. Oni su se bavili personalnom politikom još gore nego HDZ i SDP. Njima je drug Stalji glavni vođa – kadrovska politika je osnovna stvar svake politike”, objašnjava analitičar ističući kako neki s ljevice sada vole MOST jer koče Karamarka.

“Nama kao građanima je problem što imamo Vladu koja ništa ne radi. Dokaz je činjenica da je premijer druga najpopularnija osoba u zemlji, a vlada koja bi se bavila ozbiljnim reformama morala bi imati nepopularnog premijera”, smatra.

Za kraj je poručio kako je Karamarko propustio trenutak da izazove izbore. “On je mogao ići na izbore. SDP je oslabljen. Karamarko ne bi dobio više glasova, ali bi to bio veći postotak jer Mostovi glasači ne bi izašli na izbore”, zaključuje Puhovski.

Komentiraj