PUHOVSKI: “Milanović se ponaša kao kandidat za premijera”

Politički analitičar Žarko Puhovski u utorak je u ‘Novom danu’ N1 televizije komentirao kandidaturu Zorana Milanovića na predstojećim predsjedničkim izborima.

Puhovski kaže kako je Milanović nakon jučerašnjeg obraćanja medijima ostavio sliku energičnog čovjeka koji želi promijeniti trenutno nezadovoljavajuće stanje. “Problem je sljedeći – stanje je manje nezadovoljavajuće nego kad su krenuli s kampanjom. Ponaša se kao da je pao padobranom, kao da nije dijelom odgovoran za stanje u kojem smo sada. Također, pitanje je koliko je SDP zaista iza njega”, kaže Puhovski.

Dodaje kako je Milanovićev veliki uspjeh što je presdjednicu Kolindu Grabar Kitarović natjerao na defanzivu, “Što ona čeka s kandidaturom potpuno je nejasno. Sad njezina kandidatura ispada kao reakcija na Zorana Milanovića, a to si kao predsjednica nije smjela dopustiti”, poručuje.

Puhovski ističe da će Milanović imati jaču ulogu bude li Mislav Kolakušić jak kandidat, a slabiju ako poziciju bude držao Miroslav Škoro. “Desnica će imati tri kandidatura – Kolinda Grabar-Kitarović, Mislav Kolakušić i Miroslava Škoru i tu će Milanović moći glumiti junaka”, smatra.

Naglašava kako u Hrvatskoj nema mjesta za predsjednika s karakterom, ali ima za premijera s karakterom. “Milanović se ponaša kao kandidat za premijera. Pa mi se čini da je to s karakterom malo pretjerano”, poručuje Puhovski.

Komentiraj