YouTube

PUCNJAVA U MILANU U Palači pravde ubijene tri osobe, napadač uhićen

[quote_box_center]

  • Napadač Claudio Giardiello je uhićen, objavila je policija. Agencija Ansa navodi da je bio optuženik zbog prijevare vezane uz bankrot o čemu se održavalo ročište u milanskoj palači pravde
  • Giardiello je ubio suca u tom slučaju Fernanda Ciampija, svog odvjetnika Lorenza Appianija i suoptuženika Giorgija Erbu. Četvrta je osoba pronađena mrtva bez rana na tijelu i pretpostavlja se da je umrla od srčanog udara

[/quote_box_center]

Četiri su osobe mrtve, a jedna je teško ranjena nakon pucnjave na sudu u Milanu u četvrtak, objavile su talijanske vlasti.

Napadač Claudio Giardiello je uhićen, objavila je policija. Agencija Ansa navodi da je bio optuženik zbog prijevare vezane uz bankrot o čemu se održavalo ročište u milanskoj palači pravde.

Giardiello je ubio suca u tom slučaju Fernanda Ciampija, svog odvjetnika Lorenza Appianija i suoptuženika Giorgija Erbu. Četvrta je osoba pronađena mrtva bez rana na tijelu i pretpostavlja se da je umrla od srčanog udara.

Napadač je isprva pobjegao, ali ga je policija kasnije uhitila u predgrađu Vimercate, udaljenom oko pola sata vožnje od centra Milana.

Po hitnoj pomoći, još je jedna osoba teže, a nekoliko ih je lakše ranjeno.

Talijanski mediji javljaju da je s prvim pucnjima zavladala panika na sudu i da su ljudi panično bježali iz zgrade.

Pucnjava u milanskoj palači pravde otvorila je pitanja o sigurnosti pravosudnih institucija u Italiji. Ministar pravosuđa Andrea Orlando pohitao je iz Rima u Milano.

“Nisam dosad primio nikakva izvješća o sigurnosnim nedostacima na sudu u Milanu. Moramo vidjeti je li bilo propusta u tom smislu”, rekao je Orlando.

U Italiji na ulasku na sudove posjetitelji moraju proći kroz detektor metala, ali suci i registrirani odvjetnici nemaju tu obavezu. Mediji sugeriraju da je Giardiello zaobišao detektor zajedno sa svojim braniteljem.

Komentiraj

Source:D.V./Hina