Jedan je policajac ubijen, a još dvojica ranjena u pucnjavi koja se u četvrtak navečer dogodila u centru Pariza, javljaju svjetski mediji.

Naoružanog napadača ubila je policija. Pucnjava se dogodila na Champs Elyseesu, a policija je blokirala cijelo područje.

Lokalni mediji javljaju kako su u incident uključena dva naoružana napadača. Policija je kazala kako je pucnjava ‘najvjerojatnije teroristički čin’, prenosi Reuters. Ipak, druga izvješća giovore da se možda radi i o oružanoj pljački. Francuski ministar unutarnjih poslova poručio je kako je još uvijek prerano za odrediti koji motiv stoji iza današnjeg napada.

“Automobil se zaustavio na adresi Champs Elysees 102, ispred policijskog automobila. Jedan čovjek je izašao iz automobila i otvorio vatru na policijski kombi iz automatskog oružja. Jedan policajac je ubijen, a dvojica su ozlijeđena. Policija je uzvratila vatru i ubila napadača”, rekli su iz Ministarstva unutarnjih poslova za CNN.

EPA/IAN LANGSDON

Policija je uputila apel javnosti i turistima da izbjegavaju mjesto događaja.

Glasnogovornica pariške policije Johanna Primevert izjavila je kako je napadač ciljao policajce koji su čuvali područje u blizini stanice podzemne željeznice Franklin Roosevelt. Pokrenuta je antiteroristička istraga.

Policijski izvor je za Reuters rekao kako je ubijeni napadač bio poznat francuskim sigurnosnim snagama. Teroristička skupina Islamska država preuzela je odgovornost za napad preko svoje novinske agencije Amaq.

Predsjednik Francois Hollande sazvao je hitni sastanak svog sigurnosnog tima, nakon kojega se kratko obratio naciji. “Uvjeren sam da je ovo povezano s terorizmom, sve upućuje na to”, rekao je, između ostalog, Hollande.

U Francuskoj se u nedjelju održava prvi krug predsjedničkih izbora.

Trump: Čini se da je riječ o terorističkom napadu

Američki predsjednik Donald Trump u četvrtak je izjavio kako se ‘čini da je pucnjava u Parizu teroristički napad’. U četvrtak navečer u pucnjavi na pariškoj aveniji Elizejske poljane ubijen je jedan policajac, a dva su teško ranjena. Trump je uputio izraze sućuti francuskom narodu.

“Ovo što se danas događa u svijetu doista je strašno. No čini se da je to teroristički napad”, rekao je Trump na konferenciji za novinare. “Ovo jednostavno ne prestaje. Moramo biti jaki i oprezni, odavno to govorim”, dodao je.

Komentiraj