ĐAKOVO: U pucnjavi u Centru za socijalnu skrb ubijena žena

U Đakovu je u utorak došlo do pucnjave, u kojoj je jedna osoba ubijena, a druga teško ranjena, potvrdio je visoki izvor iz MUP-a za N1.

Do pucnjave je došlo Centru za socijalnu skrb.

Teško ranjena osoba prevezena je u osječku bonicu. Ministrica Murganić krenula je u Đakovo.

Muškarac koji je pucao je u bijegu i policija za njim intenzivno traga.

Ubijena je djelatnica Centra, a djelatnik je ozlijeđen. Počinitelj je, kako se neslužbeno doznaje, korisnik Centra.

PU osječko – baranjska javlja kako policija intenzivno traga za počiniteljem, čiji im je identitet poznat. Darijo Premec, iz PU osječko-baranjske, za N1 je rekao da policija intenzivno traga za počiniteljem. “U ovim trenucima, pošto smo imali informaciju da se osumnjičena osoba udaljila biciklom, policijski službenici provode mjere traganja”, rekao je.

“Policijska uprava osječko-baranjska zaprimila je oko 12,10 sati dojavu da je u Centru za socijalnu skrb Đakovo došlo do pucnjave te da se jedan muškarac biciklom udaljio s mjesta događaja. Prema do sada dostupnim informacijama jedna djelatnica Centra je smrtno stradala dok je jedan djelatnik Centra ozlijeđen te je prevezen u Klinički bolnički centar u Osijek gdje mu se pruža pomoć”, navode iz policije.

Napadač je pištolj u Centar unio u torbici, prenosi Index.

Kako je rekao Šimun Buzov, direktor zaštitarske firme koja čuva Centar za socijalnu skrb u Đakovu, zaštitar je bio na radnom mjestu. Kaže i da je prvi otrčao po pomoć.

“Naš zaštitar je postupio kao i svakodnevno što radi. Ubojica je često dolazio, s njim je obavio razgovor, onda je otišao u tu kancelariju gdje su bili gospođa i kolega. Kad se to dogodilo, on je otišao po prvu pomoć”, kaže Buzov. Dodao je kako oni, kao zaštitarska firma, ne mogu imati vatreno oružje.

Komentiraj