Hina

Pucali u oca i sina, čekaju odluku suca istrage

Zbog sumnje da su u srijedu nešto prije ponoći zbog nesuglasica u prometu u Splitu hicima iz pištolja ranili 57-godišnjeg N.V. i njegovog 26-godišnjeg sina, splitska policija pritvorila je te zbog pokušaja ubojstva kazneno prijavila dvojicu mladića (26 i 24 godine), koji sada čekaju odluku suca istrage o produljenu pritvora.

 Mihu Frančeskog (26) i Tončija Tulića (24) policija sumnjiči da su se na cesti iz vozila verbalno sukobili s 57-godišnjim N.V., umirovljenim braniteljem i ratnim invalidom, u čijem su se automobilu nalazili i njegov 26-godišnji sin te 30-godišnja kći.
 Slobodna Dalmacija piše kako su osumnjičeni potom automobilom nekoliko kilometara pratili to vozilo, sve dok se N.V. nije zaustavio na ugibalištu u Krležinoj ulici te izašao iz vozila i upitao ih zašto ga prate.
 Tada je s mjesta suvozača izašao Frančeski i nakon kraće prepirke pištoljem po glavi udario 57-godišnjaka, a potom u njega ispalio nekoliko hitaca ih pištolja, nakon čega je ranjen pao na tlo.
 Iz automobila je zatim izašao njegov sin kako bi mu pomogao, u kojega je iz pištolja pucao Čulić i pogodio ga u potkoljenicu, a napadu je iz vozila svjedočila i njegova 30-godišnja sestra.
 Nedugo potom policija je uhitila napadače i na mjestu događaja pronašla dva pištolja iz kojih je pucano. Nitko od ozlijeđenih nije u životnoj opasnosti.
 Inače, Frančeski je od ranije poznat policiji nakon što je s broda splitskog nogometaša i trenera Igora Tudora ukrao signalne rakete te njima oštetio nekoliko plovila, a u njega je početkom ove godine još uvijek nepoznati napadač ispred njegove kuće pucao i ranio ga u nogu. Jednog prilikom je i pobjegao iz policije postaje nakon što je pritvoren zbog razbojstva, nakon čega je dobio nadimak Munja.
Obojica osumnjičenih dovedeni su pritvorskom nadzorniku gdje čekaju saslušanje kod suca istrage, koji bi trebao odlučiti hoće li im produljiti pritvor ili ih pustiti da se brane sa slobode.

Komentiraj