PU primorsko-goranska: Pokušali prijeći granicu iako im je izrečena mjera samoizolacije

Na graničnim prijelazima Rupa i Pasjak i na delničkom području policajci su tijekom vikenda zatekli 12 osoba koje su prekršile mjere  samoizolacije, priopćila je u ponedjeljak PU primorsko goranska. Svima su izdani prekršajni nalozi.

Granični policajci postaje Rupa prilikom kontrole na izlasku iz Republike Hrvatske u šest slučajeva zatekli su jedanaest osoba koje su počinile prekršaj odredbi Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti. U četiri slučaja na graničnim prijelazima Rupa i Pasjak zatečeno je po troje državljana Hrvatske i Austrije te državljanin Bosne i Hercegovine, koji su pristupili izlaznoj graničnoj
kontroli unatoč važećoj mjeri samoizolacije. U preostala dva slučaja na ovim graničnim prijelazima zatečeno je i troje državljana Njemačke te državljanke Ukrajine, koji su prije nekoliko dana prilikom ulazne granične kontrole neistinito naveli da su u tranzitu kroz Hrvatsku. Međutim, umjesto tranzita oni su se po ulasku zadržali u Hrvatskoj sve do izlazne granične kontrole.

U subotu je, pak,  kršenje mjere samoizolacije utvrđeno i na delničkom području, a riječ je o
73-godišnjem hrvatskom državljaninu zaustavljenom na izlazu s autoceste. Utvrđeno je kako je prekršio mjeru samoizolacije koju je trebao provoditi na području Zagrebačke županije, a uz to nije imao ni propusnicu za putovanje u drugu županiju.

 

Komentiraj