Psihološki triler Arsena A. Ostojića “F20” u kinima

Tomislav Čuveljak

Novi film nagrađivanog hrvatskog redatelja Arsena Antona Ostojića, “F 20”, psihološki triler snimljen u nezavisnoj produkciji, od četvrtka, 27. rujna, se počinje prikazivati u redovitoj kino distribuciji diljem Hrvatske.

Redatelj “Te divne splitske noć”, “Ničijeg sina” i “Haliminog puta” ovaj put  donosi suvremenu priču s mladim, još neotkrivenim glumcima u glavnim ulogama.

U središtu je mlada djevojka Martina (debitantica Romina Tonković) koja ljeti ostaje u Zagrebu i raznosi pizze, radeći u pizzeriji strogog oca (Mladen Vulić). Tako i upoznaje stidljivog mladića Filipa (Filip Mayer iz serijala o Koku) koji neprestano igra video igre i naručuje pizze.

“Djevojka za vikend poželi otići u provod na Zrće, no otac joj to ne dopušta, pa nagovori momka da ukradu očev novac i pobjegnu na more. To i naprave, no tada sve pođe po krivu”, rekao je Ostojić o radnji filma.

“F20” najavljuje se kao film s neočekivanim obratima, pun ljubavi, akcije, pjevanja i plesa. “Kroz nelinearni slijed priče protkane ubojstvima motiviranima najtamnijim dijelom ljudske psihe, film obrađuje i teme ljubavnog odnosa mladih, disfunkcionalnih odnosa roditelja i djece, psihičke bolesti, modernih trendova”, ističe se u najavi filma, koji nije za  mlađe od 15 godina.

Zanimljivo je da je redatelj uvrstio inserte iz hrvatske video igre SCUM, koja je u međuvremenu postala globalno popularna, a široj publici u filmu se imao priliku predstaviti mladi bend “Mr. Albino”.

Glume još Lana Ujević, Mladen Vulić, Alen Liverić, Alma Prica, Ksenija Marinković, Goran Grgić, Petra Vukelić, Lujo Kunčević, Alen Šalinović i Boris Miholjević.

Film je nastao na temelju scenarija Hrvoja Sadarića, koji je pobijedio na natječaju Ars Septima između 50 prijavljenih scenarija.

Producent je zagrebački Filmosaurus Rex, snimatelj je Slobodan Trninić, skladatelj Mate Matišić, kostimografkinja Branka Tkalčec, montažer Dubravko Slunjski.

Komentiraj