Psihijatrica s Yalea sumnja da je Trump bolestan

Američki predsjednik Donald Trump, kojemu je danas 74. rođendan, trebao bi na snimanje mozga, ustvrdila je na twitteru psihijatrica sa Sveučilišta Yale Bandy Lee, nakon što su objavljene fotografije kako Trump čašu s vodom pridiže s dvije ruke, i kako teško hoda.

Na nekoliko američkih portala objavljene su snimke američkog predsjednika kako u nekoliko situacija teško hoda, te kako čašu s vodom ne može jednom rukom prinijeti ustima. To se dogodilo dva puta: prvi put 2017, a drugi u subotu, poslije Trumpova govora na vojnoj akademiji West Point. Ranije je objavljena snimka kako ne može kontrolirati pokrete desne ruke, pa je nekoliko puta mora pridržati lijevom.

Nakon što je u subotu na West Pointu završio govor, teško je silazio s pozornice. To je kasnije sam na twitteru objasnio činjenicom da je rampa za silazak bila duga, strma, skliska i bez rukohvata, pa je silazio oprezno kako ne bi pao.

No čini se kako psihijatrica Lee nije povjerovala tom objašnjenju. “To je uporan neurološki znak koji, kombiniran s drugima, dovoljno  zabrinjava da zahtijeva skeniranje mozga”, objavila je na twitteru.

Trump tvrdi da je potpuno zdrav, a Bijela kuća nedavno je objavila nalaz zdravstvenih pregleda koji potvrđuje njegove tvrdnje.

Komentiraj