Prvotimac Hajduka pozitivan na koronavirus

Na Poljudu je zabilježen još jedan slučaj koronavirusa. Nakon što je pozitivan na testu uoči utakmice sa Slaven Belupom bio Darko Todorović klub je odlučio ponovno testirati sve igrače, stručni stožer te djelatnike kluba.

Testovi su napravljeni u srijedu, a za 45 od 46 uzetih uzoraka nalaz je bio negativan dok se jedan test morao ponoviti zbog nepravilno uzetog obrisa. Upravo je ponovljeni test pokazao da je jedan igrač pozitivan, ali s Poljuda nisu željeli otkriti njegov identitet.

Kao u slučaju Todorovića radi se o asimptomatskom slučaju, a nogometašu je određena dvotjedna samoizolacija zbog koje neće biti u kadru za prvenstvenu utakmicu s Dinamom te susret 2. kola kvalifikacija Europske lige u kojem Bili gostuju kod makedonskog KF Renova. Zaraženi prvotimac proteklih dana prema pisanju Slobodne Dalmacije nije bio u kontaktu s ostalim suigračima.

Kod Todorovića su pak dva posljednja testiranja bila negativna pa je dobio dopuštenje da se ponovno priključi treninzima s momčadi.

Hajduk će testiranja provesti i idući tjedan u sklopu protokola UEFA-e, a uoči puta u Skoplje.

Osim na Poljudu slučajevi koronavirusa u Prvoj HNL su zabilježeni i kod Lokomotive, Dinama, Varaždina, Istre 1961 i Rijeke.

Komentiraj