Prvo pojavljivanje Bidena u okviru kampanje u više od dva mjeseca

Bivši potpredsjednik SAD-a Joe Biden, gotovo sigurni kandidat demokrata na ovogodišnjim predsjedničkim izborima, prvi puta je od sredine ožujka u ponedjeljak izašao u javnost, povodom Dana sjećanja na poginule ratne veterane.

Joe Biden nije izašao iz svog doma u Wilmingtonu, u državi Delaware, na neki javni događaj još od debate sa svojim bivšim rivalom za demokratsku nominaciju Berniejem Sandersom 15. ožujka.

Pandemija koronavirusa spriječila je Bidena u vođenju kampanje za predsjedničke izbore, dok je njegov republikanski protivnik predsjednik Donald Trump vrlo prisutan i redovito izlazi iz Bijele kuće.

Biden je sa suprugom Jill položio vijenac na spomenik ratnim veteranima Drugog svjetskog rata i Korejskog rata. Oboje su na licu imali masku.

“Ugodno je izaći iz kuće”, rekao je novinarima. Održavajući fizičku udaljenost, pozdravio je desetak veterana i okupljene promatrače.

Biden je zadnja dva mjeseca vodio kampanju preko interneta, budući da su stanovnici širom Amerike trebali ostati doma zbog pandemije koronavirusa.

Donald Trump je ovaj vikend prvi puta igrao golf, izazvavši kritike Bidena i drugih, u trenutku kad se broj umrlih od koronavirusa u SAD-u približava brojci od 100.000

“Biti predsjednik puno je više od tvitanja iz vozila za golf”, napisao je Biden u nedjelju na Twitteru.

Komentiraj