PRVO PLINARSKO DRUŠTVO (PPD) preuzelo je većinski udjel u tvrtki Adria Transport

  • Prvi i jedini alternativni domaći operator željezničkog prometa će ubrzo biti konsolidiran u Grupu PPD pod novim imenom – PPD Transport.
  • Na čelu preuzete tvrtke ostaje Oliver Krilić
  • Podsjetimo kako je PPD nedavno ušao u vlasničku strukturu Luke Ploče

Tvrtka Prvo plinarsko društvo (PPD) kupila je većinski udjel u tvrtki Adria Transport, piše banka.hr.

Prvi i jedini alternativni domaći operator željezničkog prometa će ubrzo biti konsolidiran u Grupu PPD pod novim imenom – PPD Transport.

Na čelu tvrtke ostaje Oliver Krilić, koji  se nada daljnjem stabilnom rastu i razvoju.

Foto: Zarko Basic/PIXSELL
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

“PPD će nam kroz svoje poslovanje omogućiti prijevoz količina robe koje su nam potrebne da bismo stabilno poslovali. Novim tvrtkama na tržištu koje se tek otvara, a željezničko tržište je upravo takvo, uvijek je najveći problem osigurati inicijalnu razinu prometa i prihoda koja će pokriti nužne investicije i fiksne troškove”, rekao je Oliver Krilić, koji je nekoć radio na čelu HŽ vuče vlakova.

Podsjetimo kako je PPD nedavno ušao u vlasničku strukturu Luke Ploče, u kojoj sad ima kontrolni paket dionica od oko 25 posto.

Riječ je od potkoncesiji za gradnju terminala za ukapljeni (UNP) plin u luci Ploče. Terminal će se prostirati na površini od 25 tisuća četvornih metara i imat će podzemne spremnike zapremine 35 tisuća kubika, odnosno 17 tisuća tona.

Bit će to prvi takav objekt na istočnoj obali Jadrana, koji bi trebao postati centar za UNP plin za jugoistočnu Europu. Kroz luku Ploče prolazi oko 2.3 milijuna tona željezničkog tereta godišnje.

U sastavu grupe PPD danas je jedanaest poduzeća širokog poslovnog spektra, od trgovine energijom, preko investicijskih projekata do transporta.

Komentiraj

Source:NACIONAL