Još je manje od mjesec dana ostalo do održavanja dugo najavljivanog polo natjecanja tijekom kojeg će četiri međunarodne ekipe igrača iz Argentine, Švicarske, Njemačke, SAD-a, Švedske i Velike Britanije s pedesetak argentinskih konja odmjeriti svoje snage i vještine u tom sportu na rovinjskoj plaži Porton Biondi.

Program započinje u četvrtak, 12. svibnja, sa zabavom dobrodošlice dok će se već sljedećeg dana održati prve pokazne utakmice. U subotu u 10 sati najavljen je mimohod igrača i njihovih konja od Polo arene do hotela Adriatic u pratnji limuzina i automobila marke Bentley. Tijekom popodneva održat će se dvije kvalifikacijske utakmice dok će se ime pobjedničke ekipe znati nakon finalnih dvoboja u nedjelju u 16 sati kada će biti održano proglašenje i svečano zatvaranje turnira.Sudac na utakmicama bit će aktivni polo igrač s dvadeset godina iskustva koji je ujedno proglašen najboljim sudcem u ovom sportu, Marc Holmes, dok će komentator biti Chris Hyde čije se iskustvo u polo areni smatra legendarnim.  

Na Rovinj Beach Polou očekuje se sudjelovanje velikog broja poznatih osoba iz Hrvatske, Slovenije, Njemačke i Švicarske. Svoj dolazak već su najavili Ivana Trump, Enno v. Ruffin, Lothar Matthäus s obitelji, obitelj Illy i mnoge druge osobe iz političkog, poslovnog i svijeta zabave. Na ovom natjecanju tvrtke kao što su Adris, Heineken, Tagheuer i Agrokor imaju svoje timove.  

Komentiraj