FaH

PRVO ISPITIVANJE : Kapetan Dragan stigao u splitsku Palaču pravde

Nakon prve noći u hrvatskom zatvoru, Dragan Vasiljković, ozloglašeni Kapetan Dragan, osumnjičen za ratni zločin nad vojnicima i civilima u Dalmaciji i Banovini tijekom Domovinskog rata, doveden je danas u podne na prvo ispitivanje u splitsko Županijsko državno odvjetništvo.

  • Vasiljković je u splitsku Palaču pravde stigao pod jakim mjerama policijske zaštite.

 

Vasiljković je u splitsku Palaču pravde stigao pod jakim mjerama policijske zaštite. Vozilo u kojem je bio Vasiljković osiguravali su policijski terenac te još dva policijska kombi vozila. Karavana iz splitskog zatvora na Bilicama u središte Splita prošla je pod rotacijama i sirenama.

Na svom prvom ispitivanju pred Državnim odvjetništvom, Vasiljković bi prvo trebao odgovoriti prihvaća li odvjetnika Darka Stanića za branitelja. Riječ je o odvjetniku kojeg mu je prije tri tjedna dodijelio splitski sud po službenoj dužnosti. Očekuje se da Vasiljković kaže i nešto o inkriminacijama koje mu se stavljaju na teret rješenjem o provođenju istrage.

Vasiljković je jučer, nakon slijetanja u zagrebačku zračnu luku, odveden u splitski zatvor temeljem rješenja o određivanju pritvora nakon kojeg je raspisana tjeralica, odnosno, od Australije zatraženo izručenje. Na to rješenje o pritvoru žalbu je podnio bivši Vasiljkovićev odvjetnik, no sud o toj žalbi nije raspravio. Pretpostavlja se da sada hoće budući da je po dolasku u RH Vasiljkoviću uručeno rješenje o pritvoru. Ako Stanić i dalje ostane branitelj u ovom slučaju, najavio je da će i on podnijeti žalbu na određivanje pritvora.

Komentiraj