PRVI U AZIJI Muzej voštanih figura Grevin otvoren u Seulu

facebook.com

Muzej voštanih figura Grevin otvoren je u Seulu, prijestolnici Južne Koreje, a svoje su mjesto ondje našli Madonna, južnokorejski pop pjevač Psy, Tom Cruise, engleska kraljica Elizabeta II., Barack Obama, Sylvester Stallone i drugi.

Nakon Montreala (Kanada) 2013. i Praga (Češka) 2014., tvrtka Compagnie des Alpes otvorila je “u središtu južnokorejske prijestolnice svoj prvi ‘voštani Panteon’ u Aziji.

 

  • “Seul je odredište koje je sve važnije u Aziji. Naša prisutnost ovdje omogućit će nam da privučemo ne samo Južnokorejce, nego i Kineze, Japance i Tajvance”, rekao je Dominique Marcel, glavni direktor Compagnie des Alpes.

 

Posjetitelji će u muzeju moći vidjeti i zvijezde “hallyua”, korejskog vala pop glazbe i glumce domaćih tv-serija što su postale prvi izvozni proizvod južnokorejske kulture.

Popularna glumica Choi Ji-Woo i Psy, izvođač planetarno popularne pjesme “Gangnam Style” našli su također svoje mjesto u muzeju Grevin, kao i Michael Jackson i kineski predsjednik Xi Jinping.

Tim više što Grevinov veliki suparnik, Madame Tussauds, ima muzeje u Bangkoku, Hong Kongu, Šangaju, Singapuru i Tokiju, ali ne i u Seulu.

Komentiraj