Prvi tjedan kave za van: Promet tek pet posto prošlogodišnjeg

Iza nas je prvi tjedan prodaje kave za van u ugostiteljskim objektima. Kako su kafići dosegli tek pet posto prošlogodišnjeg prometa, mnogi od njih najavljuju zatvaranje, piše u nedjelju Večernji list.

“Koliko sam vidio, tu u susjedstvu samo jedan nudi kavu za van. Rade samo oni koji imaju i kolače, ali oni su nudili kavu i prije odluke da svi možemo prodavati kavu za van. Ta je mjera malo kome donijela neku korist, služi samo da ljudi koji od države dobivaju 4000 kuna odu na posao”, kaže za Večernji list vlasnik kafića u strogom zagrebačkom centru.

Neki objekti posegnuli su za akcijskim cijenama, a mnogi su morali uložiti i u ambalažu za van. Problem za njih je tak da se kava na automatima na raznim mjestima i dalje može dobiti već za tri-četiri kune pa je jasno da je kafićima teško u takvoj konkurenciji.

Mjera koju je Nacionalna udruga ugostitelja predlagala s 1. veljače, a koja je zaživjela tek dva tjedna kasnije, polučila je prilično mrđave rezultate.

Zagrebački ugostitelj i bivši predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja Marin Medak kaže da su kafići protekli tjedan ostvarili samo pet posto prometa od onoga koji je uobičajen za ovo razdoblje.

Kada bi mogla pasti odluka koja bi značila i “coffee to stay”, službenih informacija nema. Ugostitelji se nadaju da bi se to moglo dogoditi 1. ožujka. Ako ne svuda, barem na terasama.

Komentiraj