Šef ruske diplomacije Sergej Lavrov susrest će se u četvrtak s novim američkim kolegom Rexom Tillersonom prvi put prigodom sastanka G20 u Bonnu, objavilo je u srijedu rusko ministarstvo vanjskih poslova.

“Susret s državnim tajnikom Rexom Tillersonom predviđa se i priprema 16. veljače u Bonnu”, izjavila je glasnogovornica ministarstva Maria Zaharova koju prenose ruske agencije. “Ideja je raspraviti o glavnim međunarodnim krizama u kojima naše zemlje surađuju ili bi trebale surađivati”, dodala je ona.

“Raspravljat ćemo, jasno, o Ukrajini i drugim važnim pitanjima, kao i diplomatskim odnosima koji su došli do mrtve točke s prethodnom administracijom”, kazala je Maria Zaharova.

Uz Rexa Tillersona, Sergej Lavrov susrest će se i s njemačkim kolegom Sigmarom Gabrielom, prvi put od Gabrielova nedavna imenovanja.

Komentiraj

FOTO:EPA/JIM LO SCALZO
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.