Prvi susret Lauren Bacall i Humphreya Bogarta

Kad je 26. studenog 1942. godine “Casablanca” došla u kina, 17-godišnja Lauren Bacall, tada manekenka, gledala ju je s prijateljicom koja je mislila da je glavni glumac, Humphrey Bogart – seksi. No, Lauren se nije slagala. Odrasla u New Yorku, pravog imena Betty Joan Perske, rano se počela baviti manekenstvom, a holivudski producenti zapazili su je na naslovnici magazina ‘Esquire’.

Dvije godine kasnije, za snimanje filma “Imati i nemati”, redatelju Howardu Hawksu supruga je predložila da ju pozove na audiciju i 19-godišnja Lauren. Dobila je tu ulogu i to uz istog onog neseksi tipa iz “Casablance”. Bogart je tad bio u trećem nesretnom braku. S glumicom Mayo Methot stalno se svađao i tukao i razvod je bio neizbježan. Lauren isprva nije doživljavala kolegu kao muškarca s kojim bi htjela biti u vezi. Bio je prijateljski raspoložen i nasmijavao ju je kako bi se opustila pred kamerama. Nakon tri tjedna snimanja, svratio je u njezinu prikolicu da joj zaželi laku noć.

“Stajao je iza mene dok sam češljala kosu. Odjednom se nagnuo, uhvatio me za bradu i poljubio me. Nije bilo napadno, čak je bio malo sramežljiv poljubac. Iz džepa je izvadio kutiju šibica i pitao me hoću li mu napisati svoj broj. Učinila sam to. Ne znam zašto. Bogie je bio poznat po tome što se ne petlja s kolegicama na poslu, a i bio je oženjen”, napisala je Bacall kasnije u autobiografiji. Bogart ju je nazvao iste večeri.

Komentiraj