PRVI SRPANJSKI VIKEND Gužve na autocestama i graničnim prijelazima, na Lučkom u smjeru Zagreba kolona 4 km

Igor Kralj/PIXSELL

Prema posljednjim informacijama koje je objavio Hrvatski autoklub, pojačan je promet na dionici autoceste A1 između Zagreba i Karlovca u oba smjera. Kolona vozila na naplatnim kućicama u Lučkom u smjeru Zagreba je četiri kilometra, dok se promet u smjeru mora odvija bez zastoja.

Zbog pojačanog prometa zastoji i kolone vozila su na: na naplati Lučko na izlasku s autoceste A1 prema Zagrebu (4 km); na autocesti A7 na naplatnim postajama Rupa u smjeru GP Rupa (500 m); na graničnom prijelazu Bajakovo na izlasku, osobna vozila (2 km) i teretna vozila (1 km); na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom te Bosnom i Hercegovinom; na Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima turističkim središtima osobito Zadru, Šibeniku, Trogiru, Splitu, Omišu, Makarskoj i Dubrovniku.

Pojačan je promet na dionici autoceste A1 između čvorova Zagreb i Bosiljevo 2 u oba smjera te između tunela Sveti Rok i čvora Zadar 2 u smjeru juga.

Zbog prometnih nesreća na autocesti A3 Bregana-Lipovac na 51. km prije naplate Zagreb istok i 116. km kod odmorišta Lipovljani u smjeru Slavonskog Broda, a vozačima se savjetuje da voze opreznije.

Pojačan je promet na: A2 Zagreb-Macelj; A3 Bregana-Lipovac; A6 Rijeka-Zagreb u smjeru Rijeke; A7 između GP Rupa i čvora Diračje te u smjeru otoka Krka; Istarskom ipsilonu u smjeru Rijeke te prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija; zagrebačkoj obilaznici u smjeru čvora Lučko; na Ličkoj (DC1) i Jadranskoj (DC8) magistrali; Krčkom mostu u oba smjera; na cestama u Istri; prilazima turističkih središta na obali.

Zbog pojačanog prometa na pojedinim dionicama autocesta formiraju se kolone vozila, osobito u blizini odmorišta te kod ulaza ili izlaza s autocesta.

Granični prijelazi

Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima: izlazak: Stara Gradiška, Slavonski Brod i Bajakovo; ulazak: Bregana, Aržano, Zaton Doli, Gornji Brgat, Vinjani Donji i Metković; oba smjera: Macelj, Kaštel, Plovanija, Pasjak i Rupa.

Na graničnim prijelazima Kaštel, Plovanija i Macelj osobito je pojačan ulazak u Republiku Hrvatsku. Čekanja su od 30 minuta do 2 sata.

Pojačan je izlazak teretnih i osobnih vozila na graničnom prijelazu Bajakovo. Kolona je osobnih vozila je oko 2 km, a teretnih oko 1 km.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove redovito.

Pojačan priljev vozila i moguća čekanja na ukrcaj očekuju se tijekom dana u pristaništima prema otocima Cresu, Rabu i Pagu te u lukama Zadar i Split.

Komentiraj