Screenshot Vimeo

VIDEO: Hrvatski animatori pobijedili na svjetskom sajmu u Cannesu

Tek što su nedavno na prestižnom Cartoon Forumu u francuskom Tolouseu ušli među “odabrane” te svjetskoj produkcijskoj kremi predstavili svoj animirani serijal za predškolsku djecu ‘Nutz’, hrvatski animacijski studio Recircle je ovog vikenda u Cannesu sa serijalom ‘Little Who Who’ pobijedio na vodećem i najutjecajnijem svjetskom sajmu u području zabave za djecu, MIP Junioru.

Projekt ‘Nutz’ je izazvao golem interes i konkretne ponude renomiranih europskih TV-kuća, a sjajna sudbina se piše i ostvarenju ‘Little Who Who’ (Mali tko tko). Riječ je o 2D animiranom show-serijalu za djecu do šest godina koji, kroz oči male znatiželjne sove imena Who Who, istražuje svijet i što odrasli ljudi rade. Simpatična sovica živi usred velike šume s mamom Who, šeficom željezničke stanice, koja u svakoj epizodi dovodi novog putnika i upoznaje ga s Who Who i prijateljima.

Idejni tvorac i redatelj serijala od 52 epizode po sedam minuta je Vjekoslav Živković, za scenarij je zaslužan Simon Rolph, animaciju potpisuje trio Marija Ivšić, Domagoj Bogdan i Anna Sagadin, dok je produkcija povjerena Denisu Alentiju.

Projekt su podržali Hrvatski audiovizualni centar, Grad Zagreb i Creative Media.

Komentiraj