Prvi put nakon 23 godine obavljen soundtrack tv serije „Seinfield“

Soundtrack iz tv serije ‘Seinfeld’ službeno je objavljen 2. srpnja putem streaming servisa, 23 godine od emitiranja posljednje epizode ove hit serije. Ujedno je to i prvi put da se glazba skladana za seriju čuje izvan same tv serije.

U razgovoru za Variety, skladatelj glazbe za tv seriju ‘Senfield’ Jonathan Wolff rekao je da je morao pogledati svih devet sezona serije kako bi odabrao glazbu, što uključuje i kultnu temu otvaranja slap-bass-a. Jonathan Wolff skladatelj je za televizijske emisije i serije među kojima se nalaze i serije ‘Will & Grace’ i ‘Caroline In The City’.

Na albumu će se naći i glazba koja je trebala biti uključena u seriju, ali nikada nije korištena. U epizodi u kojoj Elaine izlazi sa saksofonistom neke su scene izrezane, a snimljene su u jazz klubu uz mnoštvo jazz glazbe.

U intervjuu za Variety Wolf je rekao: “Trebao sam stvoriti cijelu gomilu jazza, ali sve su te scene na kraju izrezane”. Govoreći o prepoznatljivom zvuku koji karakterizira cijelu seriju Wolf je ispričao o čemu je razmišljao skladajući glazbu za seriju: “Je li to bio prepoznatljiv zvuk poznate scene u Seinfeldu? Je li na značajan način pridonio komediji scene? A nakon što se čuje, hoće li poslužiti kao prepoznatljiv potpis i donijeti toplinu obožavateljima Seinfelda koji će se sjećati te scene? ”

U intervjuu je objasnio i kako je osmislio temu otvaranja serije koju je predstavio Jerryju Seinfeldu. „Ideja je bila pratiti Seinfelda na način koji ne ometa zvuk njegovog standup nastupa. Bas linija je dizajnirana tako da ostane u frekvencijskom opsegu koji nije ometao njegov glas. Taj slap bas zvuk napravljen je da se pokrene i zaustavi kako bi se napravile audio rupe za vrijeme njegovih šala i njegovih punchlinea. Služio je kao svojevrsni stari vodvilj za njegove šale. To je značilo da ću morati obnoviti svaki glazbeni upad za svaki monolog kako bi odgovarao vremenskim okvirima i duljini, ali to je onda bilo to i pomoglo je dati potpis seriji.”

Komentiraj