Prvi navijač Hrvatske ispred Wembleyja: “Atmosfera je kao da se ne igra Euro, tužno je što nema navijanja”

Reporter N1 Antonio Zavada u subotu je izašao iz karantene u Londonu te se susreo s hrvatskim navijačem. U kratkom razgovoru ispred Wembleyja, gdje Hrvatska u nedjelju igra prvu utakmicu u skupini Europskog prvenstva protiv Engleske, istaknuo je kako uopće nema dojam da se igra Euro te da je tužno što se ne može normalno navijati.

“Došao sam prije mjesec dana, radim na West Endu”, otkrio je Duje iz Splita.

“Nije bilo lako doći”, dodao je.

“Na ulasku u avion traže se svi mogući podaci. Izašli su iz EU pa pogotovo sad ova pandemija, iziskuje velike napore kad se ulazi u Veliku Britaniju. Em se u Hrvatskoj radi test, em ovdje drugi i osmi dan karantene, plus zovu vas dok ste u izolaciji. Izolacija se može prekinuti nakon petog dana, a to iziskuje dodatne troškove. Nemam osjećaj da je Euro. Bio sam u Bordeuxu na prvenstvu, to je bio festival nogometa, ovdje nemam osjećaj da je sutra utakmica. Žalosno”, opisao je Duje.

Kaže da se karantena po dolasku toliko strogo provjerava da su ga zivkali svaki dan. Pritom se traži broj putovnice, provjerava se na kojoj je osoba adresi, a šalju i covid redare u provjeru.

Kaže da je bio u kontaktu s drugim navijačima: “Jedni su krenuli na prvenstvo, ali kad su vidjeli koliko napora treba, odustali su. Dvojica su u Covent Garden stigli iz Splita, sutra izlaze iz karantene pa se nadam da će biti na utakmici.”

O tome koliko bi navijača moglo biti sutra, Duje kaže:

“Ružno je prognozirati, žalosno je da ljudi ne mogu normalno doći, da slavimo, navijamo. Sutra je sv. Ante, nadam se da će pomoći, da ćemo ih dobiti. Bolji smo od Engleza, tehnički potkovaniji. Ako će igrači imati dan, mislim da ćemo ih dobiti. Ako naši budu ‘svi za jednog, jedan za sve’, mislim da nam ne može nitko parirati.”

Komentiraj