[quote_box_center]

  • Clinton je u svom prvom nastupu u kampanji u Monticellu napala sadašnji porezni sustav prema kojemu menadžeri velikih tvrtki plaćaju manji porez od radnika

[/quote_box_center]

Članica Demokratske stranke Hillary Clinton, koja je u nedjelju objavila svoju predsjedničku kandidaturu, u utorak je u Iowi održala prvi okrugli stol s manjom skupinom studenata i edukatora na Kirkwood Community College s namjerom da “započne razgovor” s Amerikancima.

Clinton je u svom prvom nastupu u kampanji u Monticellu napala sadašnji porezni sustav prema kojemu menadžeri velikih tvrtki plaćaju manji porez od radnika.

“Nešto nije u redu kada menadžeri plaćaju manje poreza od medicinskih sestara i vozača kamiona”, izjavila je Clinton koja je i u Monticellu izrazila zabrinutost jer pojedini izvršni direktori imaju i 300 puta veće prihode od prosječnog radnika.

Suosjeća sa studentima zbog skupog obrazovanja

Clinton je također izrazila suosjećanje sa studentima zbog visokih troškova obrazovanja.

“Ljudi se muče. Želim se boriti za ljude kako se ne bi samo borili za opstanak, nego krenuli naprijed i tamo ostali”, kazala je Clinton koja je za strategiju u predizbornoj kampanji izabrala nastupe pred manjim brojem slušatelja.

U svom predizbornom programu Clinton je naglasila kako će se zalagati za jačanje obitelji, rast gospodarstva, popravljanje sigurnosti i rješavanje političke nefunkcionalnosti u Washingtonu.

Clinton je Iowu stigla cestovnim putem nakon 16 sati vožnje iz svog doma u Chappaqui u saveznoj državi New York, a tijekom putovanja uspjela je ostati izvan dohvata javnosti.

U srijedu Clinton planira još jedan skup u Iowi, ovoga puta s malim privatnim poduzetnicima.

Komentiraj