Prvi je radni dan novog hrvatskog predsjednika, ovo mu je raspored

Zoran Milanović u utorak je na Pantovčaku prisegnuo kao peti hrvatski predsjednik. Mandat mu je počeo točno u ponoć.

Svoj prvi radni dan Milanović će započeti u 9 sati pregledom svečanog postroja Počasno-zaštitne bojne. Kod spomenika Glas hrvatske žrtve – Zid boli, na grobnicu Narodnih heroja te na Zajedničku grobnicu za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju na Mirogoju u 12 sati položit će vijence i zapaliti svijeće.

Od srijede ujutro aktivna je web stranica 5. hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića www.predsjednik.hr, trenutačno u “testnoj, prvoj fazi” s obzirom na to da još uvijek nije ekipiran cijeli Ured predsjednika te će stranica biti dodatno nadograđivana.

Na stranici se mogu vidjeti fotografije te Milanovićevi citati iz predsjedničke kampanje, kao i sa svečanosti inauguracije i primopredaje dužnosti jučer na Pantovčaku te cijeli Milanovićev inauguracijski govor.

Web stranica više je bazirana na foto i video sadržajima, a manje na tekstu, ističu iz Ureda predsjednika, a naglasak je na okrenutosti građanima, odnosno komunikaciji s njima.

Službenom web stranicom predsjednika Milanovića, kažu u Uredu, žele pokazati suvremeni pristup webu i web dizajnu.

Stranicu je napravila ekipa mladih domaćih dizajnera koji su, kako ističu iz Ureda, krenuli “iz garaže”, a danas svojim znanjem zarađuju diljem svijeta.

Od jutros aktivna web stranica predsjednika Milanovića – www.predsjednik.hr

Komentiraj