EUROPSKO PRVENSTVO u Francuskoj tek večeras počinje svečanim otvaranjem i utakmicom domaćina s Rumunjskom. No, već i dan prije Eura došlo je do prvih sukoba navijača.

Nekoliko engleskih navijača uhićeno je nakon velike tučnjave u Marseilleu.

Policija je koristila suzavac, palice i pse kako bi smirila navijače i mlade domaće huligane koji su se gađali stolicama sa terasa kafića i restorana na ulicama francuskog grada. Potukli su se u kafiću, a nije poznato tko je prvi počeo. Navodno su Englezi pjevali: “ISIS, gdje si?”, što je izazvalo lokalne mladiće. No, prema priopćenju engleske udruge navijača, domaćini su izazvali sukob kada je njih 30-40 stiglo do engleskih navijača koji su sjedili u kafićima i počeli izazivati, na što je žestoko reagirala policija koja je čuvala navijače, a uhićeno je tek par Engleza koji su također reagirali. Prema pisanju engleskih medija, jedan je engleski navijač lakše ozlijeđen.

Zanimljivo, i na SP-u 1998. u istom je gradu došlo do sukoba engleskih i domaćih navijača.

Engleska prvu utakmicu igra u Marseilleu na Velodromeu u subotu protiv Rusije.

Komentiraj

Podijeli objavu
Prethodni članakRatna priča o posjetu djedovu grobu
Sljedeći članakINSIDER OUTSIDER Šuti i plati
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.