Grad Čakovec

Adventska čarolija u Čakovcu

Prvi dan prosinca označio je i službeni početak Adventa u gradu Čakovcu, događaja koji je svojim sadržajem sjever Hrvatske svrstao u sam vrh zimskih manifestacija lijepe naše.

Adventska čarolija u Gradu Zrinskih počela je otvorenjem izložbe ‘Ljudstvo moje međimursko, imaš blaga i bogatstva – nematerijalna kultura Međimurja’ u Muzeju Međimurja Čakovec te ostaje otvorena do 24. prosinca. Božićni ugođaj upotpunit će brojni glazbeni nastupi, paljenje svijeća na adventskom vjencu, kazališne predstave za djecu i odrasle, umjetničke izložbe i drugi zanimljivi događaji.

Humanitarnu notu i pomoć za one najugroženije donose različite akcije i koncerti. Građani Čakovca osobito su ponosni na prostrano klizalište koje je premijerno otvoreno prošle godine, a kojim su posebno oduševljeni oni najmlađi.

“Ova četiri tjedna ususret Božiću najsvečanije su doba godine te smo i ovaj put pripremili bogati program u kojem će moći uživati i djeca i odrasli. Sjever Hrvatske može ponuditi uistinu mnogo, a posebno mi je drago što naš Advent hvale i brojni posjetitelji iz susjednih zemalja“, poručio je gradonačelnik Stjepan Kovač.

Direktorica Turističke zajednice grada Čakovca, Boška Ban Vlahek, naglasila je kako prilikom svih manifestacija, pa tako i Adventa, kvalitetno surađuju s domaćim obrtnicima, vlasnicima ugostiteljskih lokala i OPG-ovima.

“Prekrasno je vidjeti Čakovec u čarobnom izdanju, građani su bili iznimno zadovoljni prošlogodišnjim Adventom što nam je dalo samo dodatan vjetar u leđa. Ponosni smo što pružamo kvalitetan turistički sadržaj tijekom cijele godine i to ćemo nastaviti činiti i u budućnosti“, izjavila je Boška Ban Vlahek.

www.cakovec.hr/web/predstavljen-program-ovogodisnjeg-adventa-gradu-zrinskih-2/

Komentiraj