biobio.hr

Prvi cjeloviti asortiman veganskih eko slastica na našem tržištu

Stigla je nova slasna ponuda bio&bio kafea: u ponudi je 12 slastica spravljenih od biranih organskih sastojaka po originalnim veganskim recepturama.

Zaslađeni su nerafiniranim šećerom i sirupom od agave, a varijante s pirovim brašnom obradovat će one koji u prehrani izbjegavaju pšenicu. Izrađene su ručno i osmislio ih je Zlatko Pejić, vlasnika Zrno eko imanja.

Odabiru se cjelovite ekološke namirnice, ne koriste se aditivi i aluminijski prašak za
pecivo koji su dokazano štetni za zdravlje; kolači su veganski pa ne sadržavaju jaja i kravlje mlijeko, za smjesu se koristi izvorska voda s imanja, a u proizvodnji se ne koriste rafinirani šećer i ulje.

“Mi svojim odabirima utječemo na vlastito zdravlje, ali i na zdravlje planeta. Proizvodnja ovih kolača ima oko 2.5 puta manji ekološki otisak nego proizvodnja konvencionalnih kolača. Naravno da mi ovime nećemo riješiti globalni problem stanja okoliša, ali možemo biti dio trenda i poticati druge da se uključe te kao potrošači zahtijevati više ovakvih, održivih proizvoda”, rekao je Zlatko Pejić.

Nove slastice kao što muffini od trostruke čokolade, kokosa ili maka, cookiesi punog okusa od čokolade, konoplje&brusnice ili kikirikija, brownie bogatog okusa čokolade, prhki tartovi od čokolade, limuna ili pak voćnog okusa, pogačice/scones slanog okusa od dimljenog tofua, ili blago slatkog zaslađenog grožđicama te dobro znani krenzli od čokolade ili pekmeza odlično će se uklopiti uz biranu organsku fair trade kavu koju spravljaju trenirani baristi te veliki izbor smoothieja spravljenih od vrhunskih ekoloških namirnica i premium superfooda.

Ova potpunu liniju certificiranih ekoloških i veganskih slastica na našem tržištu možete isprobati ekskluzivno u zagrebačkim bio&bio kafeima u Radničkoj 49 i Oktogonu.

Komentiraj