Josip Ninković

Gordana Marković i Ivana Lulić, koje čine sastav Auguste, iznenadile su mnoge svojim debi albumom ‘’Sve što je nekad bilo važno’’, a nakon dobrog prijema pjesama u eteru Auguste će svoj debi album promovirati u Tvornici kulture u petak, 29. siječnja

“Budući da nam je ovo debitantski album, sve nam je novo, cijeli proces pisanja materijala za album i snimanja bio nam je novi, nismo znale kako ćemo se u tome snaći. Puno toga smo naučile i kada uložiš toliko truda u ono što voliš raditi, prirodno je nadati se da će to i publika i struka prepoznati. I onda ti je neopisivo drago što je to tako na kraju i ispalo. Opet, svjesna sam da smo tek na početku i da možemo dati još puno toga, ali upravo zato nam dobre kritike dođu kao ugodan vjetar u leđa i pokazatelj da smo na dobrom putu. Postupno razvijamo svoj glazbeni opus i stil i uživamo u tome’’, izjavila je za Nacional Gordana Marković komentirajući uspjeh debi albuma koji je dio hrvatskih glazbenih kritičara svrstao među najbolje albume objavljene u 2015.

Ivana i Gordana autorski potpisuju sve pjesme na albumu, a veliku ulogu u stvaranju imao je njihov producent Tomislav Franjo Šušak, inače član grupe Vatra, koji je autor aranžmana i o kojem Gordana kaže: ‘’Tomislavovo iskustvo potaknulo nas je da malo detaljnije pristupimo glazbenim aranžmanima i s bendom se odmaknemo od čisto akustične priče. I dalje naše pjesme mogu biti izvođene i uz pratnju samo jedne gitare, ali je dojam uvjerljiviji kada imamo i bend iza sebe.’’ U stvaranju zvuka Augusta sudjelovali su i glazbenici iz njihova pratećeg benda. U svojim pjesmama vješto su uspjele ispreplesti indie, folk i retro kroz akustični pop, dajući naglasak jednostavnim melodijama i dvoglasnom pjevanju. Neposredno pred zagrebačku promociju, Auguste su izdale i peti singl ‘’Tražiš neki razlog’’.

Komentiraj

PREKOJosip Ninković
Podijeli objavu
Prethodni članakPOZITIVAN TREND: Povećan turistički interes za Hrvatsku iz Rusije
Sljedeći članakDragovan: Neki pretendenti za dužnosti u SDP-u prijete članovima stranke
Slobodni novinar, urednik, promotor i pisac. Dvadeset godina iskustva u organizaciji rock koncerata (preko 500 koncerata hrvatskih i inozemnih izvođača), press konferencija, izložaba i modnih revija. Jedan od osnivača Hrvatske novinarske rock nagrade Crni mačak i član Savjetodavnog tijela nagrade (Predsjednik Savjetodavnog tijela 1998.). Dugogodišnji radijski urednik i voditelj (Radio 101, Radio 1, Plavi radio), te rock kritičar (Radio 101, Plavi radio, Slobodna Dalmacija, Vip Music, Tportal.hr, Rolling Stone). Redovan član Hrvatskog Novinarskog Društva. Prvi roman (Dolce Vita) objavila je nakladnička kuća Fraktura u ožujku 2004. 2005. kao autor i redatelj potpisujem dokumentarni tv film "Kad muzičari šokiraju" u produkciji nezavisne producentske tvrtke Trezor idea. 2010. od HGF-a (Hrvatski glazbeni festival) primam nagradu za životni doprinos razvoju i unaprjeđenju demo scene i dugogodišnji kontinuirani rad na promicanju urbane i alternativne glazbene kulture. U svibnju 2103. pokreće web portal www.spotdepo.hr.