Prve neslužbene informacije: Među žrtvama stravičnog ubojstva u Šibeniku su vjerovnik i stečajna upraviteljica

Na ulicama Šibenika trenutno traje opsadno stanje nakon višestrukog ubojstva koje je šokiralo cijeli grad, piše Slobodna Dalmacija.

Počinitelj je, kako se neslužbeno doznaje, Branko Koloper, vlasnik propale šibenske pekare Matkol, piše Večernji list.

Koloperova  tvrtka otišla je u stečaj, a on je presudio najvećem vjerovniku – Tediju Slamiću, vlasniku tvrtke Djelo, stečajnoj upraviteljici Radojki Danek, njenom suprugu Mariju, te još jednom vjerovniku, kojem je nakon stečaja pripala Matkolova hala.

Branko Koloper. Izvor: Facebook

 

Prema prvim neslužbenim informacijama, Koloper je u nedjelju pozvao na sastanak Radojku Danek, njenog supruga i vjerovnika te su, kako se nagađa, razgovarali o spomenutoj hali.

Koloper je tada ubio njih troje, uzeo jeep bračnog para Danek i zatim otišao u Vodice.

Radojka (61) i njezin suprug Mario (61) ostavljaju iza sebe čak četvero djece. Riječ je o diplomiranoj ekonomistici koja je svoj radni vijek provela u “Šibenki”, hotelskoj kući “Primošten” i Nautičkom centru Prgin, ali je na sebe posebno privukla pozornost kao stečajna upraviteljica u brojnim tvrtkama, od male Poljoprivredne zadruge u Žirju do nekad poznate zadarske turističke agencije “Vigens”.

Tako je dospjela i do stečajne upraviteljice i, za nju kobnog, “Matkola”. Bila je i gradska vijećnica HDZ-a, piše Zadarski.hr.

 

Ubijena stečajna upraviteljica Radojka Danek ispred katedrale u Šibeniku. Photo: Facebook

Slamića pronašao u Vodicama

Slamić je sjedio u merecedesu ispred svog dućana Djelo, kada je došao Branko Koloper i ubio ga iz kalašnjikova, propucavši automobil.

Još uvijek nije poznato što se točno nakon toga dogodilo s Koloperom. Prve informacije bile su da je okončao život skokom sa Šibenskog mosta, no izgleda da to ipak nije istina. Čini se da se zatvorio u kuću, u selu Vrpolje kod Šibenika, koja je pod policijskom opsadom.

Inače, Stečaj nad Matkolom pokrenut je u studenom 2018. godine zbog neprekidne blokade dulje od četiri mjeseca i 831 tisuće kuna duga.

Pekare Matkola svoja su vrata zatvorile nekoliko mjeseci ranije, kada su šokirane radnice doslovno preko noći ostale bez posla jer ih o zatvaranju firme nitko nije obavijestio, a neke su obavijest o otkazu dobile prethodnu večer SMS porukom.

Tražio odgodu stečaja

Na ranijim ročištima Branko Koloper tražio je odgodu rješenja o pokretanju stečaja, navodeći da od imovine ima halu od tri tisuće kvadrata vrijednu oko dva milijuna eura i oko 300 kvadrata poslovnog prostora na Baldekinu, čija je vrijednost oko 400 tisuća eura, sedam kombija, pekarsku opremu i strojeve.

Naveo je i da od svojih vjerovnika potražuje oko 1,5 milijuna kuna, za koje su pokrenuti postupci prisilne naplate.

Najveći Matkolov vjerovnik bilo je upravo Djelo, kojem je Matkol dugovao gotovo pola milijuna kuna.

No, po neslužbenim informacijama, prvo je Djelo dugovalo Matkolu, budući da su se proizvodi ove šibenske pekare prodavali u tom trgovačkom lancu. Dogovorili su kompenzaciju u brašnu, a na kraju se ispostavilo da je brašno imalo veću cijenu od pekarskog proizvoda, pa je Matkol dugovao Djelu, donosi Večernji list.

Čini se da je zbog toga Koloper mislio kako je upravo Slamić krivac za njegovu propast.

Tko je bio Tedi Slamić

Tedi Slamić bio je izvršni direktor trgovačkog poduzeća „Djelo“, koje formalno ima sjedište u Unešiću, ali posluje mahom u Šibeniku.

Njegov otac Joso bio je pukovnik Hrvatske vojske i zamjenik Ivana Bačića, zapovjednika slavne šibenske 113. brigade, donosi Slobodna Dalmacija. 

Otac mu se rastao od majke, pa je vođenje tvrtke prepustio sinu Tediju.

Tedijev stric Dane istakao se tijekom Domovinskog rata, na način da je pomagao šibenskom kraju, dok je živio u Njemačkoj. Dane se vratio iz dijaspore i potom kupio hotel „Borovnik“ u Tisnome. Tedi se u Tisnome spremao izgraditi i urediti hotel “Stara škola”, vrijedan oko 30 milijuna kuna, pisao je ŠibenikIN prije tri godine.

“Tedija sam poznavao kao korektnog i vrlo poduzetnog čovjeka. Upravo smo prije tri dana imali dogovor oko konačne uređenja tog hotelskog zdanja, kad sam na portalu pročitao strašnu vijest” kratko je za Slobodnu Dalmaciju komentirao Ivan Klarin, načelnik općine Tisno i bivši saborski zastupnik SDP-a.

Puno emotivnije reagirao je Žirjanin Maksim Roman, stari prosvjetni radnik i utemeljitelj “Centra za rehabilitaciju obitelj Roman”.

“Tedi je prema vani možda djelovao kao tvrd, poduzetan čovjek, ali je zapravo bio nježan otac, obiteljski čovjek. Moja unučad se stalno igrala s njegovo dvoje djece, u njegovu stanu ili kod moga sina Zorana u zgradi na Šubićevcu”, rekao je Maksim za Slobodnu Dalmaciju.

 

 

 

 

Komentiraj