Prvaka Rumunjske određuje majstorica Universitatea Craiove i CFR Cluja

Izvršni odbor Rumunjskog nogometnog saveza danas je jednoglasno donio odluku da će prvaka države i putnika u kvalifikacije Lige prvaka odrediti večerašnji dvoboj Universitatea Craiove i CFR Cluja koji se pred praznim tribinama stadiona Ion Oblemenco igra od 20:30 sati po lokalnom vremenu.

Pritisnuti rokovima UEFA-e koja je od nacionalnih saveza tražila da se do 3. kolovoza odrede putnici u europska natjecanja iz rumunjskog Saveza su se odlučili na ovakvo rješenje obzirom da samo oni od svih članica UEFA-e još nisu ispunili obvezu.

Naime, zbog pojave koronavirusa u Astra Giurgiuiji doigravanje za prvaka nije se moglo odigrati u potpunosti pa je trenutno na ljestvici vodeći CFR Cluj sa 46 bodova, a dva manje ima Universitatea Craiova koja je međutim u play-offu odigrala utakmicu manje obzirom na stanje u Astri.

Večerašnji dvoboj odigrat će se po posebnim pravilima, a pobjednik će postati prvak Rumunjske i putnik u Ligu prvaka. Ako nakon 90 minuta igre rezultat ostane neriješen uslijedit će produžeci, a po potrebi i udarci s jedanaest metara.

CFR Cluj će tako loviti svoj treći naslov u nizu dok će domaćini nastojati doći do prvog trofeja prvaka države poslije 1991. godine.

 

Komentiraj